Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Spravedlnosti neunikli

TEPLICE - Dva "bytaři" byli obviněni z krádeže; Nevděk vládne světem... 

Spravedlnosti neunikli
     Policisté po sedmiměsíčním pátrání dopadli dva zloděje, kteří se začátkem listopadu loňského roku vloupali do bytu v Krupce. Muži ve věku 33 a 43 let překonali uzamčené vstupní dveře do bytu, který prohledali a následně z něj odcizili notebook, DVD přehrávač, mobilní telefon a finanční hotovost. Poškozený vyčíslil škodu na téměř 17 tisíc korun. Přestože od spáchání skutku uplynula delší doba, policisté neustali v pátrání a případ objasnili. Oba lapky, kteří již v minulosti byli za majetkovou trestnou činnost odsouzeni, nyní policejní komisař obvinil z přečinů krádeže a porušování domovní svobody, za které je může soudce poslat až na tři roky za mříže.
 
Nevděk vládne světem
     Krádeží se za ubytování odvděčil pracovníkům Azylového domu na Teplicku 23letý muž z Krupky. Z objektu, kde mohl muž bez domova složit hlavu, odcizil volně položený set top box v hodnotě 500 korun. Protože byl v posledních třech letech za majetkovou trestnou činnost odsouzen, kvalifikovali policisté jeho počínání jako přečin krádeže, za který ho může soudce „ubytovat“ až na tři roky do vězení.
 
Další násilník byl vykázán
     Zákonného oprávnění vykázat násilnou osobu z obydlí využili tepličtí policisté. Muž, který dlouhodobě vyhrožoval své přítelkyni a dokonce ji opakovaně fyzicky napadal, nebude moci nejméně po dobu 10 dnů do bytu, kde k napadání docházelo, jeho klíče si vzali do úschovy policisté. Jednání násilníka bylo kvalifikováno jako přestupek proti občanskému soužití, za který mu může být ve správním řízení uložena pokuta do výše 3 tisíc korun.
 
Zloděj odnesl DVD a „basu“ piv
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Bílině vloupal do objektu ubytovny. Lapka využil nedostatečně zajištěného okna a vnikl do jedné z místností. Kromě DVD přehrávače a přijímače digitálního pozemního vysílání si zloděj odnesl i celou přepravku s pivními lahvemi. Celková škoda přesáhla pět tisíc korun, policisté případ vyšetřují pro podezření z přečinů krádeže a porušování domovní svobody.
 
 
Teplice, 22. 6. 2011, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem