Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Srážka vlaku s chodcem

LITOMĚŘICE – K nehodě došlo po 13. hod. na železniční trati v Žalhosticích  

Srážka vlaku s chodcem
Po 13. hodině přijala policie oznámení o tragické události na železniční trati v Žalhosticích. Došlo zde ke srážce vlakové soupravy s chodcem, který se pohyboval v kolejišti. V současné době je provoz na železnici v obou směrech zastaven. Na místě zasahuje vrtulník záchranné služby. Je zde policie ČR, která zjišťuje příčiny a okolnosti tragické události. 

14:05 hod.   Do současné doby se nepodařilo osobu, kterou měl vlak srazit nalézt.  Vlak dojel do zastávky železniční stanice Velké Ženoseky.  Pátrací akce po osobě pokračují.  Provoz bude až do odvolání nadále uzavřen.

14:10 hod.  Policisté nalezli v blízkosti tratě ženu, která je v současné době v rukou záchranné služby. Podle prvotních zjištění nebylo na ženě zjištěno závažné poranění. 

14:15 hod. Šetřením na místě bylo zjištěno, že vlak ženu (1962) nesrazil. V místě železničního přejezdu riskantně přecházela trať v době, kdy vlak tímto místem projížděl. Vzduchový vír ji odmrštil několik metrů od tratě. Žena utrpěla pouze malé oděrky. Od cca. 14:45 hod. je provoz v obou směrech obnoven.
 

por. Ing. Alena Romová
Litoměřice 29. 7. 2011
 

vytisknout  e-mailem