Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Stalking - nebezpečné pronásledování

ÚSTÍ NAD LABEM - Za stalking muži hrozí až jeden rok ve vězení. 

Ústečtí policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření 37letému muži z trestného činu Nebezpečného pronásledování a Poškození cizí věci. Podezřelý jíž zhruba půl roku soustavně obtěžuje poškozenou zasíláním výhružných sms zpráv, kdy jí dokonce již ve dvou případech poškodil osobní vozidlo a v posledním případě jí před dveře bytu postavil odpadkový koš, který zapálil. V obdobných případech nejde ani o způsobenou škodu, ale převážně o psychický tlak vyvíjený na oběť. Za uvedené jednání tomuto muži hrozí trest odnětí svobody až do výše 1 roku nebo zákaz činnosti.
Více o stalkingu naleznete zde
 
Vloupání do domu v rekonstrukci
Chlumečtí policisté pátrají po dosud neznámém pachateli, který se v průběhu noci ze 3.-4.9. v obci Krásný Les vloupal do domu v rekonstrukci. Z tohoto domu následně odcizil větší množství nářadí, ať už ručního nebo elektrického. Majiteli tak byla způsobena škoda kolem 65 tisíc korun.
 
Pachatel využil nepozornosti poškozené
Ústečtí policisté pátrají po pachateli, který v pátek ve večerních hodinách využil slavností vína a z barového stolku využil otevřené dámské kabelky a odcizil mobilní telefon v hodnotě kolem 12 tisíc korun. Poškozená i přesto, že měla kabelku, jak říká „neustále před očima a u sebe“, tak si ničeho a nikoho nevšimla. Zlodějíčkům ale vesměs k okradení stačí pár sekund.
 
 
Ústí nad Labem 7.9.2015
por.Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje
 

vytisknout  e-mailem