Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Stát připravila o peníze

CHOMUTOV - Holubi neuletěli, Kradli výfuk.... 

Stát připravila o peníze
31leté Chomutovačce hrozí, že jí soud pošla až na dva roky do vězení. Právě tolik jí hrozí za podvod, který spáchala. Neoprávněně totiž pobírala sociální dávky od Úřadu práce Chomutov. Úmyslně nesplnila oznamovací povinnost a neoznámila, že obdobné peníze čerpá z jiného státu. Státní kasu tak připravila o 44 tisíc korun. Vyšetřování je vedeno na svobodě.
 
Holubi neuletěli
O 25 kusů poštovních holubů přišel chovatel z Klášterce nad Ohří. Holubi ale neuletěli, nýbrž je odcizil zloděj, který vnikl na pozemek zahrady a holubník vybral. Majitel vyčíslil škodu na 30 tisíc korun, dalších tisíc korun bude stát oprava poškozených věcí. Krádež vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení.
 
Kradli výfuk
Ve zkráceném přípravném řízení šetří jirkovští policisté jednání dvou mužů ve věku 21 a 24 let. V ulici Karla Marxe odcizili koncovou část výfukového potrubí vozidla Daewoo Espero. Stejnou činnost chtěli zopakovat na parkovišti ulice Na Borku. Tam je ale vyrušili náhodní svědci právě v době, kdy chtěli odcizit výfukové potrubí vozidla Škoda Octvia. Poškozeným vznikla škoda za 2 tisíc korun, pachatelé se budou zodpovídat z krádeže.
 
Pěstoval marihuanu
V domě na Chomutovsku pěstoval 28letý muž rostlinu konopí. Celkem 18 kusů této rostliny zadrželi policisté při domovní prohlídce v prosinci loňského roku. Ke znaleckému zkoumání putovalo i zařízení na pěstování rostlin. Muž byl obviněn z trestného činu nedovolené pěstování rostlin obsahující omamnou nebo psychotropní látku. Za uvedený trestný čin může soud uložit peněžitý trest nebo pachatele poslat až na šest měsíců do vězení.  
 
Zloděj v obchodě
Klášterečtí policisté vyšetřují krádež v místním obchodě. V prodejně potravin využil neznámý zloděj nestřeženého okamžiku, vnikl do kanceláře vedoucí prodejny a z pracovního stolu odcizil dámskou koženou peněženku s hotovostí a osobními doklady. Ženě vznikla škoda za 6 tisíc korun.
 
20. března 2012 
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem