Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Stopař

DĚČÍN - Golf; Vlak; Kola 

Na svou ochotu pomoci doplatil začátkem tohoto měsíce sedmačtyřicetiletý muž z Rumburku. Když jel z Varnsdorfu do místa svého bydliště, zastavil jej šestadvacetiletý stopař. Poté, co dorazili do cíle, zjistil ochotný řidič, že z bundy, kterou měl volně odloženou přes opěradlo, zmizela peněženka s několika tisícovou hotovostí a dvěma kreditními kartami. Pak přišli na řadu policisté. Ti mladíka vypátrali a v těchto dnech mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu krádeže a neoprávněného opatření platebního prostředku. Za to mu hrozí až dvouletý pobyt v nápravném zařízení.
 
 
Golf
 
Na parkovišti před panelovým domem v Rumburku kontrolovali v pondělí v pozdních večerních hodinách policisté ze speciální pořádkové jednotky vozidlo VW Golf. Z automobilu vyskočili dva muži a dali se na útěk. Po chvíli je však strážci zákona zadrželi. Vozidlo, jak se ukázalo, je v sousedním Německu vedeno jako odcizené. Během šetření pak policisté zjistili, že automobil měli zadržení převézt za úplatu po domluvě s jistou osobou. Oba putovali do policejní cely, kterou opustili včera. Jeden z výtečníků si s sebou odnesl obvinění z trestného činu podílnictví. Za to hrozí třiatřicetiletému muži až pětileté vězení.
 
 
Vlak
 
O pětadvacet tisíc korun přišla ve vlaku během jízdy z Děčína do Ústí nad Labem jedna z cestujících. Neznámý chmaták využil její nepřítomnosti a zalovil v odložené kabelce. Na případu pracují policisté z železničního oddělení. Pokud pachatele dopadnou, bude se zodpovídat z přečinu krádeže.
 
 
Kola
 
Do kočárkárny panelového domu ve Šluknově se v noci na včerejšek vloupal neznámý lapka. Aby se dostal dovnitř, vylomil dřevěné dveře. Pak se zmocnil dvou bicyklů a byl ten tam. Zůstala po něm škoda ve výši kolem dvaceti tisíc korun. Případem se zabývají místní policisté.
 
 
 
 
29. března 2012
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem