Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Stopy ve sněhu zloděje prozradily

MOST - Dvojice navštívila zahradní kolonii, kradla tam; Domek prý neukradli, našli ho a prodali ... 

 Trojice prý odcizený dřevěný domek našla a hned ho prodala

Mostecká policie šetřila oznámení jedné mostecké prodejny, které někdo odcizil volně postavený dřevěný domeček pro děti v hodnotě 8 150 korun. Tři muži ve věku 18, 22 a 31 let domeček našli údajně rozebraný v budově na sídlišti, která je opuštěná. A protože domeček byl nepoškozený, tak se rozhodli, že ho zpeněží. Domeček nabídli zájemci, který za něj zaplatil více jak jeden tisíc korun. O peníze se trojlístek rozdělil. Komu že nález prodali, ani pořádně neví. Policie dvěma z trojlístku sdělila podezření ze spáchání přečinu zatajení věci. Případ je šetřen ve zkráceném přípravném řízení.


 

Utíkali ve sněhu, který je prozradil

Dva muži přišli minulý týden krást za bílého dne. V obci Litvínov vstoupili do areálu zahradní kolonie U Bílého sloupu. Tam si vybrali jednu zahradu, kam vnikli po překonání plotu. Následně zdolali i zámek u kůlny, ze které odcizili různý železný šrot o hmotnosti 60 kg, kovářskou výheň a elektromotor s noži. Nakoukli i do zahradního domku, ze kterého vzali pily. Lup však již nestačili odnést. Utíkali před policisty, kteří do kolonie dorazili a všimli si stop v  čerstvě napadeném sněhu. Ty je dovedly až k zahradnímu domku, kde se činili dva neznámí muži. Ti poté, co spatřili uniformy, začali ihned prchat. Jednoho z dvojice policisté zadrželi na místě, po druhém, který zmizel, pátrali. Muž ve věku 44 let si od policie odnesl minulý týden záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže, za což mu s ohledem na kriminální minulost, hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Druhý, který utekl, byl policisty vypátrán a i jemu bylo včera sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže.


 

Zloději vzali stěžeň k plachetnici, prášek na praní, hadici na vodu a řezačku obkladaček

Je až s podivem, co všechno se zlodějům může hodit. Stěžeň k plachetnici našel neznámý poberta v litvínovské garáži, kam se vloupal násilím. K tomu přibral nářadí a poškozenému majiteli zanechal škodu ve výši 47 000 korun. Prášek na praní, umístěný ve výloze prodejny nábytku v Mostě, neminul lapka, který rozbil výlohu a balení pracího prostředku ukradl. Zahradní hadice zmizela z jedné zahrady v zahradní kolonii v Litvínově, kam přišel o víkend neznámý pachatel. Řezačku na obklady kdosi odcizil z bytové komory v panelovém domě na sídlišti Pod Lajsníkem.


 

Lapka ukradl v komoře lyžařskou obuv

Panelový dům v Mostě navštívil zřejmě o víkendu neznámý zloděj. Do domu vnikl bez potíží, aniž by poškodil vstupní dveře či zámek. Následně se vloupal násilím do bytové komory patřící k přízemnímu bytu. Uvnitř prohledal obsah a s sebou si odnesl dvoje lyžařské boty a uložené nářadí. Poškozený majitel vyčíslil hmotnou škodu na částku 15 000 korun. Případ šetří mostecká policie.


 

Zahradu vybílil zloděj

Nové zahradnické nářadí si bude zřejmě muset pořídit majitel jedné zahrádky v kolonii u obce Lom na Litvínovsku. Neznámý lapka na cizí pozemek vnikl poté, co překonal oplocení, a v zahradním domku hledal, co by odcizil. Hodilo se mu téměř veškeré zahradnické nářadí. Ukradl motorovou sekačku, strunovou sekačku, vrtačky, motorovou pilu, prodlužovací kabely, hadice a nepohrdl ani obyčejnou baterkou. Poškozený majitel odhadl, že mu zloděj zanechal škodu za více jak 15 000 korun a krádež věcí ohlásil lomským policistům.


 

Chodkyně skončila v nemocnici

Dopravní policie šetřila o víkendu nehodu, která se stala v Litvínově. Řidič osobního vozidla tovární značky Škoda Octavia na křižovatce ulic Studentská a Valdštejnská narazil zezadu do stojícího vozidla Mazda, jehož řidič dával přednost chodkyni, která přecházela vozovku na přechodu pro chodce. Nárazem byla Mazda odhozena dopředu na chodkyni, která spadla na kryt motoru a poté upadla na vozovku. Osmašedesátiletá žena byla převezena z místa nehody do nemocnice. Její zranění je předběžně lehké. Alkohol byl u všech účastníků nehody vyloučen provedenými dechovými zkouškami. Na vozidlech vznikla škoda ve výši 70 000 korun.


 

Řidič střetu s chodcem v křižovatce nestačil zabránit

I další chodec skončil následkem zranění při nehodě v nemocnici. Řidič osobního vozu značky Škoda jel ulicí Zdeňka Štěpánka do ulice Lipová. Na křižovatce ulic Lipová - Javorová uviděl uprostřed komunikace muže. I když brzdil, střetu s chodcem již nestačil zabránit. Chodec byl převezen do nemocnice rychlou záchrannou službou. Utrpěl lehké zranění. Dechová zkouška u řidiče byla negativní. U chodce byl proveden odběr krve na zjištění přítomnosti alkoholu. Míra zavinění je předmětem šetření dopravní policie.


 

Lapka na ubytovně ukradl elektroniku

Krádež spotřební elektroniky zaznamenali muži, kteří jsou ubytovaní v jednom zařízení v Litvínově. Zatím neznámý lapka z pokoje, kam vnikl dosud nezjištěným způsobem, odcizil dva notebooky, brašny, mobilní telefon, sluchátka a další věci, které na pokoji našel včera přes den. Poškození z Moravy vyčíslili hmotnou škodu na 21 tisíc korun a krádež oznámili na obvodním oddělení Policie ČR v Litvínově.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 12. února 2013

vytisknout  e-mailem