Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Střet s vlakem nepřežil

CHOMUTOV - Muž u sebe neměl doklad totožnosti, Krádež a vloupání....... 

Střet s vlakem nepřežil

Včera, před šestou hodinou ráno, přijali chomutovští policisté oznámení o nálezu lidského těla v prostoru chomutovského nádraží. Následným šetřením zjistili, že se jedná o muže ve věku 40 – 50 let, který u sebe neměl žádné doklady totožnosti. Zranění, která utrpěl, odpovídají sražení vlakem. Co v uvedeném prostoru pohledával, zda šlo o sebevraždu či nešťastnou náhodu, je předmětem dalšího vyšetřování. Přesnou příčinu smrti určí až nařízená soudní pitva.  

 

Krádež a vloupání

Jednu krádež a šest vloupání má na svědomí 25letý muž z okresního města. V červenci vnikl do budovy základní školy ve městě, odkud sebral počítač. V protiprávním jednání pokračoval i v následujícím měsíci. Z restaurace v Chomutově sebral v nestřežením okamžiku finanční hotovost, dvakrát se vloupal do ordinací lékařů, jednou do kanceláře úřadu a do prodejny a v Jirkově pak opět vnikl do restaurace. Bral peníze, cigarety, telefony, tiskárnu, poukázky a další věci. Za sebou zanechal celkovou škodu přesahující částku 187 tisíc korun. Kriminalisté muže obvinili z krádeže a poškození cizí věci. Obvinění si převzal ve vazební věznici, kde se v současné době nachází z důvodu spáchání jiné trestné činnosti. Vyšetřování nadále pokračuje.

 

„Malíři“ v rukách policie

Hlídka kláštereckých policistů zadržela dva mladíky ve věku 18 a 17 let. Společně procházeli Krátkou ulicí ve městě a na zaparkovaná vozidla a fasádu domu stříkali barvu. Oba skončili na úřadovně policie, kde se podrobili dechové zkoušce. Ta byla pozitivní. Oprava poškozených věcí bude majitele stát nejméně 20 tisíc korun. Jednání mladých mužů policisté vyhodnotili jako poškození cizí věci.

 

Potrestání neunikne

Chomutovští policisté přijali oznámení o krádeži v jednom sportovním centru ve městě. Kdosi zde vnikl do uzamčené šatní skříňky a majiteli odcizil peněženku. Muži zákona nyní zjistili, že krádež za 650 korun má na svědomí 35letý muž z Prahy. Je podezřelý z trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

 

Chtěl se klouzat?

Z krádeže je podezřelý 31letý obyvatel Klášterce nad Ohří. Na přelomu měsíců března a dubna letošního roku odcizil ze zahrádku u domu v ulici U Potoka dětskou plastovou skluzavku v hodnotě 1 tisíc korun. Jelikož policisté při vyšetřování zjistili, že za obdobné jednání byl muž pravomocně odsouzen v posledních letech hned dvakrát, čeká na něj obvinění z trestného činu. Skutek vyšetřují klášterečtí policisté.

 

3. listopadu 2015

nprap. Marie Pivková

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje     

oddělení tisku a prevence Chomutov   

tlf.974 433 207      

krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

 

 

vytisknout  e-mailem