Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Svítil zadarmo

LITOMĚŘICE – Spadla klec; Hledáme svědky; Auto není trezor 

Případem černého odběru elektřiny se zabývají policisté v jedné ze zahrádkářských kolonií u Lovosic. 53letý zahrádkář se neoprávněně připojil pomocí el. kabelu na odběrné místo mimo měřící zařízení a za období od listopadu 2013 do současnosti tímto způsobem odebral energii za více než 19 tisíc korun. Policisté mu tento týden sdělili podezření pro trestný čin krádeže, trestní stíhání dotyčného probíhá na svobodě.

Hledáme svědky

V pondělí 17. 3. 2014 krátce po 20té hodině došlo na rozšířené krajnici komunikace u čerpací stanice poblíž obce Siřejovice k pokusu krádeže pohonných hmot. Dva neznámí muži byli vyrušeni v okamžiku, kdy se pohybovali pod vozidlem značky Škoda Fabia se svítilnou a kanystrem v ruce. Při vyrušení náhodnými svědky se dali na útěk a následně z místa odjeli nezjištěným vozidlem. Policisté žádají všechny svědky, kteří se v inkriminovanou dobu nacházeli v těchto místech, aby se obrátili na nejbližší policejní služebnu nebo na linku 158. Svým svědectvím mohou policistům poskytnout důležité informace, které mohou vést k objasnění uvedeného případu. Za poskytnutou pomoc děkujeme.
 

Auto není trezor
Litoměřičtí policisté pátrají po neznámém pachateli, který se vloupal ve čtvrtek krátce po 20té hodině do osobního vozidla zn. Suzuki. Vozidlo bylo zaparkováno v ul. Českolipská v Litoměřicích poblíž nákupního centra. Neznámého lapku zřejmě navnadil pohled přes okénka, neboť ve vozidle se nacházela taška od notebooku, cestovní zavazadlo a různé zdravotnické pomůcky. Po násilném překonání zámku dveří se zmocnil věcí v hodnotě 28 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin krádeže, za který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dva roky.

Také policisté v Úštěku šetří případy krádeží věcí z vozidla a karavanu, ke kterým došlo ve čtvrtek po 14té hodině. Neznámý pachatel vnikl do zaparkovaného karavanu v rekreačním středisku u jezera Chmelař. Násilným způsobem otevřel dvířka karavanu a odnesl z něj notebook a mobilní telefon. Následně vnikl do opodál zaparkovaného vozidla, které nebylo zajištěno. Z kabelky ve vozidle odcizil peněženku a osobní doklady. Celková škoda je vyčíslena na 20 tisíc korun. Po neznámém pachateli policisté pátrají.
 

Doporučujeme:
• ve svých vozidlech nevystavujte žádné věci, ani prázdnou igelitovou tašku (i zdánlivě bezcenná věc může pachatele zlákat k vniknutí do vozidla)
• do palubní přihrádky neukládejte osobní doklady ani doklady k vozidlu
• nenechávejte žádné cenné věci ve vozidle (ani když vozidlo opouštíte na malou chvíli)
• zabezpečením vozidla ztížíte pachateli krádež
• zajímejte se o bezpečnější systém ochrany vozidla
• při odchodu od vozidla zkontrolujte uzamčení dveří a uzavření oken včetně střešního
• zamykejte vozidlo (i když se vzdalujete od vozidla jen na chvíli)
• využívejte hlídaná parkoviště
• neparkujte svá vozidla na opuštěných místech (více zde)

Litoměřice, 21. 3. 2014, nprap. Pavla Kofrová
tisková mluvčí
Preventivně informační skupina Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem