Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Svítila, platit zapomněla

CHOMUTOV - Jednání ženy nyní vyšetřují policisté, Porušil rozhodnutí soudu, Zkusil to hned třikrát.... 

Svítila, platit zapomněla
Jednání 50leté ženy z Kovářské vyšetřují policisté z Vejprt. Podezřelá totiž v místě svého bydliště odebírala elektrickou energii, ze kterou ovšem zapomněla řádně zaplatit. Poškozené společnosti způsobila svým jednáním škodu za 21 tisíc korun. Nyní se bude zodpovídat z krádeže.

Porušil rozhodnutí soudu
Až tříletý pobyt za mřížemi hrozí v případě odsouzení 31letému muži z Litvínova. Policisté muže kontrolovali na začátku tohoto týdne v Jirkově, Zámecká cesta, kde neměl co pohledávat. Okresní soud Chomutov totiž vydal trestní příkaz, který muži zakazoval pobyt v uvedené lokalitě. Jirkovští policisté jeho jednání vyšetřují jako maření výkonu úředního rozhodnutí.

Zkusil to třikrát
Hned třikrát kradl v chomutovském marketu 21letý místní obyvatel. V polovině srpna uschoval do své tašky krabičky s dámskými hygienickými potřebami a lahev alkoholu. Z místa bez zaplacení utekl. Hned druhý den přišel znovu, z regálu sebral tři lahve alkoholu a opět utekl. Poslední krádež spáchal včera. Za zboží opět nezaplatil. Celková škoda dosáhla na 3200 korun. Jelikož se obdobného jednání dopouštěl i v minulosti, čeká na něj obvinění z krádeže. Soudce ho může poslat až na tři roky do vězení.

Objasněné vloupání do školy a hotelu
Jak jsme již před časem informovali, jirkovští policisté pátrali po totožnosti neznámého pachatele, který v červnu letošního roku vnikl do budovy místní školy. Na chodbě poškodil automat na sladkosti a v kanceláři také všechno prohledal. Za sebou zanechal celkovou škodu ve výši 32 tisíc korun. Nyní policisté mohli z uvedeného činu obvinit 38letého místního obyvatele. Ten si obvinění z pokusu krádeže a poškození cizí věci již převzal, jeho vyšetřování nadále pokračuje na svobodě.
Kromě toho policisté zjistili, že o několik dní později muž také vnikl do objektu bývalého areálu hotelu v Přemyslově ulici v okresním městě. Na místě byl vyrušen policejní hlídkou, neváhal a z místa utekl. V tomto případě škoda nevznikla.

26. srpna 2015
nprap. Marie Pivková
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence Chomutov
tlf.974 433 207
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz
 

 

vytisknout  e-mailem