Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Svoji družku napadal

MOST - K násilí docházelo čtyři roky; Vzbudili ho policisté + další 

                                                                                                                      

Domácí násilí šetřili obrničtí policisté. Před několika dny na služebnu oznámila 35letá žena z Mostecka, že je čtyři roky napadána svým druhem. Útoky byly zpočátku menší, postupem doby intenzita narůstala. Muž do své přítelkyně nejprve strkal; přitom i občas upadla. K tomu jí hrubě nadával. To však zřejmě agresorovi nestačilo, poškozené také zakazoval vycházet z bytu. Aby toho dosáhl, nezdráhal se použít násilí nebo pohrůžek. Po narození jejich dětí se situace mírně zklidnila. Ne však nadlouho. Naopak fyzické útoky se stupňovaly. Škrcení, facky, kopance – to vše se odehrávalo za zdmi bytu. Žena ani mnohdy nemohla vyjít ven kvůli viditelným poraněním. Lékařské ošetření z obavy nikdy nevyhledala. Důvodem mužova jednání měla být údajně žárlivost. Policisté z bytu násilníka ani nemuseli vykázat, udělal to sám. Odstěhoval se ještě před tím, než bylo podáno oznámení. Poškozená žena se do té doby bála o věci mluvit. Sdělení podezření ze spáchání dvou přečinů ho však neminulo. Podle znění z trestního zákoníku se 34letý muž z Mostecka měl dopustit nebezpečného vyhrožování a omezování osobní svobody. Případ byl šetřen ve zkráceném přípravném řízení, které bylo začátkem týdne ukončeno předáním na mostecké státní zastupitelství.

 

Vzbudili ho policisté

Trest za spáchání přečinů krádež vloupáním a porušování domovní svobody hrozí mladíkovi z Mostu. A to si ani ničím nepřilepšil. Plánovaný prodej ukradených věcí mu nějak nevyšel. Poberta vnikl oknem do sklepních prostor jednoho z domů v ulici Zdeňka Štěpánka. Zjistil, že je tam spousta věcí, které by se daly zpeněžit. Začal vybírat – kolečkové brusle, hodiny, koloběžku, boty,... Události však nabraly úplně jiný spád. Vyrušil ho hluk na chodbě. Zůstal potichu a přitom usnul. Mezi tím nájemnice domu zjistila otevřené okno do sklepa. Přivolala tedy policisty. Ruch pachatele probudil. Aby se neprozradil, byl zalezlý pod nábytkem. Ani to mu nepomohlo. Jeden z mužů zákona odkryl krabici ukrývající stůl, pod kterým byl mladý zlodějíček schovaný. Přítomnost na policejní služebně ho neminula. Škoda na ukradených věcech zatím ještě nebyla upřesněna. Případ šetří obvodní oddělení Most Zahradní.

 

Kradli kolejnice a pražce

Škodu přesahující dvě stě tisíc korun způsobila povedená čtveřice mužů ve věku 35, 37, 38 a 41 let z Litvínovska. Tři z nich mají na svědomí dvě návštěvy spojené s krádežemi v areálech na Mostecku. Nenechavec ve věku 38 let se výpravy zúčastnil jenom jednou. Dílem pachatelů je odcizení několika kusů kovových pražců a desítek metrů kolejnic.  Když si při jedné z krádeží připravili lup k odvozu, překvapili je policisté. Kov končil ve sběrně. Policejní komisař sehranému čtyřlístku sdělil obvinění ze spáchání přečinu krádeže. Na případu se nadále pracuje.

 

Neřidič se prozradil rychlou jízdou

Na překročení povolené rychlosti doplatil 27letý muž z Děčínska. Na silnici I/13 z důvodu rychlé jízdy zastavila hlídka dopravních policistů řidiče vozu Mitsubishi. Kontrola zjistila, že muž u sebe nemá řidičák. Předložit ho ani nemohl, má totiž až do dubna 2012 soudem vysloven zákaz řízení. Na policejní služebně ho čekalo sdělení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Případ nadále šetří dopravní policie.

 

V autě se napakoval

V autě Toyota se v noci napakoval neznámý zloděj. Způsobil tam opravdu nemalou škodu – téměř 180 tisíc korun. Odnesl si sportovní vybavení, mobilní telefon, brýle, náhradní díly a pomůcky k laboratorní technice. Pět tisíc korun z celkové škody čítá poškození auta. Případ šetří mostečtí policisté jako přečiny krádež vloupáním a poškození cizí věci.

 

Zloděj na kolečkových bruslích

Drzost některých zlodějů nezná mezí. Díky jednomu z nich přišla o kabelku žena z Mostu. Ta šla po chodníku a proti ní jel mladík na kolečkových bruslích. Aniž by to Mostečanka čekala, náhle jí z ramene strhl kabelku. V zavazadle byla peněženka, doklady a finanční hotovost. Škoda byla odhadnuta na 7 tisíc korun. Případ šetří mostecké obvodní oddělení jako přečin krádež na osobě.

 

Alena Bartošová

Most, 28. července 2010 

 

 

                                                                                                                                                 

vytisknout  e-mailem