Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Syn okradl vlastní matku

TEPLICE - Invalidní vozík odcizil syn poškozené; Vykradl čtyři auta... 

Invalidní vozík odcizil syn
     V polovině září jsme informovali o krádeži invalidního vozíku, který odcizil neznámý pachatel z chodby činžovního domu v Teplicích. Policisté během poměrně krátké doby vypátrali pachatele. Zjistili, že invalidní vozík v hodnotě deset tisíc korun odcizil z chodby syn poškozené, který jej následně prodal za pouhých 300 korun do bazaru. Vozík byl zajištěn a vrácen majitelce, během prošetřování případu vyšlo dále najevo, že to nebyla jediná krádež, které se 38letý muž dopustil. V červnu letošního roku se vloupal v Teplicích do sklepní kóje, ze které odcizil dvě jízdní kola, koncem července vykradl další sklep, jehož majitel taktéž přišel o dvě horská kola. Lapka nekradl jen sportovní potřeby, koncem září odcizil v Teplicích ze dvora činžovního domu značkovou zahradní hadici v hodnotě 1200 korun. Zloděj, který byl schopen mimo cizích lidí okrást i vlastní matku, byl obviněn z přečinů porušování domovní svobody a krádeže, za které může strávit maximálně tři roky za mřížemi.
 
Vykradl čtyři auta
     Minimálně čtyři osobní vozidla vykradl 24letý zloděj, který byl obviněn z přečinů krádeže a poškození cizí věci. Kriminalisté muži prokázali, že se od poloviny srpna do konce září vloupal do čtyř zaparkovaných aut, ze kterých odcizil vše, o čem si myslel, že se dá zpeněžit, nebo co se mu líbilo. Poškození tak přišli například o autorádio, dětské kolo a cyklistickou přilbu, nabíječky k telefonům, oblečení, obal na brýle, nebo kšiltovou čepici. Celkem zloděj nakradl věci za více jak 45 tisíc korun. Ještě větší škodu ale způsobil poškozením vozidel, celkem se částka vyšplhala na více jak 56 tisíc korun. Tak vysoká je škoda zejména kvůli poškozené plátěné střeše, kterou zloděj rozřízl při vloupání do kabrioletu zaparkovaného v Teplicích. Tři krádeže spáchal obviněný sám, v jednom případě si vzal na pomoc kumpána, který ho na místo činu odvezl vypůjčeným autem, a o lup se poté spolu rozdělili. Také tento muž byl obviněn z přečinu krádeže, oběma zlodějům hrozí maximálně dvouletý trest odnětí svobody.
 
Policistům neunikl
     Zloděje, který se vloupal do osobního vozidla, dopadli bílinští policisté. Během několika minut po krádeži zadrželi 29letého muže, který odcizil ze zaparkovaného vozidla autorádio. Zloděj si převzal sdělení podezření z přečinu krádeže, který mu u soudu může „vynést“ až dvouletý pobyt ve vězení.
 
Stal se obětí kapsářky
     O peněženku s doklady a finanční hotovostí přišel muž, kterého okradla prostitutka. Dosud neznámá pachatelka v nočních hodinách oslovila poškozeného, nabízela mu sexuální služby a snažila se s ním dostat do fyzického kontaktu. Poté, co ji muž odmítl, žena odešla a až po chvíli si všiml, že mu z kapsy kalhot zmizela peněženka. Po prostitutce sice v ulicích pátral, ale po zlodějce jakoby se slehla zem. V případě dopadení hrozí „kapsářce“ maximálně dva roky v nápravném zařízení.
 
Parapety zmizely z auta
     Měděné parapety, které měl uložené v zamčeném autě jejich majitel, zlákaly neznámého zloděje ke krádeži. Pachatel se vloupal do zaparkovaného vozidla a vyjma 11 parapetů si z něj odnesl i vrtačku. Celkovou škodu vyčíslil poškozený na více jak 21 tisíc korun, případ prověřujeme jako přečin krádeže.
 
Kdo viděl nehodu?
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedené dopravní nehody o spolupráci. K nehodě došlo v době od 10.00 hodin dne 30. září 2011 do 14.30 hodin dne 1. října 2011 v Teplicích, ul. Bratislavská. Dosud nezjištěný řidič s neustanoveným vozidlem poškodil zaparkovaný automobil tovární značky Škoda Felicia a z místa nehody ujel.
     Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 266 (260), nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 6. 10. 2011, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem