Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Telefon si nechal

CHOMUTOV - Dobře věděl, komu přístroj patří, Lhát se nemá, Poškozená chatka ............ 

Telefon si nechal

Muž z Kadaně přišel v lednu navštívit známého do bytu na Mírovém náměstí. Během této návštěvy mu vypadl mobilní telefon za téměř 6 tisíc korun. Přístroj nalezl 19letý obyvatel bytu. Ačkoli věděl, kdo je majitelem telefonu nevrátil ho, ale používal pro vlastní potřebu. Při následném vyšetřování policisté z místního obvodního oddělení zjistili, že za krádež byl potrestán již v září loňského roku a to k podmíněnému trestu odnětí svobody. Telefon byl zajištěn a v pořádku vrácen majiteli, obvinění z krádeže si muž již převzal.

Lhát se nemá

Policisté v Klášterci nad Ohří přijali oznámení o krádeži, které minulý týden podal  29letý místní obyvatel. Vypověděl, že mu na ulici v Petlérské ulici podezřelá žena vytrhla z ruky peníze, předala je dalšímu muži a společně z místa utekli. Ještě však stihli poškozeného napadnout. Při vyšetřování však údajný poškozený uvedl věci na pravou míru. Ke skutku uvedl, že si celou událost vymyslel, jelikož měl na oba vztek.Vyšetřování krádeže mohli tedy policisté odložit, na oznamovatele však čeká obvinění z trestného činu křivé obvinění.

Poškozená chatka

V kadaňské zahrádkářské kolonii v ulici Na průtahu řádil dosud neznámý zloděj. Kdosi   poškodil neobývanou zahradní chatku, který byla připravena k rekonstrukci. Demontoval střechu a poškodil obvodovou zeď. Kromě toho také z chatky odcizil několik lešenářských trubek a sedm kusů dřevěných oken. Majitel vyčíslil celkovou škodu na 51 tisíc korun. Policisté z místního obvodního oddělení jednání neznámého pachatele vyšetřují jako krádež a poškození cizí věci.

Půjčoval si, neplatí

Škodu ve výši 37 tisíc korun způsobil svým jednáním poškozeným firmám 29letý muž z Jirkova. Již v roce 2013 uzavřel ve dvou případech se společnostmi smlouvu na poskytnutí úvěru. Při sjednávání však uváděl nepravdivé údaje o svém zaměstnavateli a výši měsíčního příjmu. Toto jednání zopakoval i jednou v roce 2014. Na placení dohodnutých splátek nikdy nedošlo, jelikož nikde nepracoval a neměl pravidelný příjem. Obvinění z úvěrového podvodu si převzal, vyšetřování nadále pokračuje. V případě odsouzení mu hrozí až tříleté vězení.

10.března  2016

nprap. Marie Pivková

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Chomutov

tlf. 974 433 207

mob. 724 189 729

e-mail: krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

 

 

 

vytisknout  e-mailem