Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Těžce zraněný motorkář

CHOMUTOV - Při projíždění zatáčky muž zřejmě nezvládl rychlost, Jeden kradl, druhý hlídal, Brala po částech.... 

Těžce zraněný motorkář
Včera, kolem páté hodiny odpoledne, došlo na silnici poblíž obce Hora sv. Šebestiána k dopravní nehodě motorkáře. 55letý muž – cizinec, jízdu v prudké levotočivé zatáčce nezvládl, pravděpodobně v důsledku nepřiměřené rychlosti dostal smyk a havaroval. Motocykl následně narazil do ocelových svodidel. Při kolizi došlo k těžkému zranění řidiče, doba léčení byla stanovena v řádech měsíců. Alkohol byl na místě vyloučen provedenou dechovou zkouškou, škoda byla odhadnuta na 30 tisíc korun. Okolnosti nehody jsou nadále předmětem dalšího vyšetřování dopravních policistů.

Jeden kradl, druhý hlídal
Dva bratři z okresního města ve věku 26 a 37 let se domluvili a vydali se do marketu v obchodní zóně Otvice. Zatímco jeden hlídal, druhý sebral několik balení značkových žiletek za téměř 1500 korun. Lup uschoval pod tričko a takto chtěli z prodejny bez zaplacení odejít. Jak později přiznali, žiletky chtěli prodat a o peníze se spravedlivě podělit. To se jim však nepodařilo, neboť byli zadrženi. Vzhledem k tomu, že mladší z dvojice se již v minulosti obdobného jednání dopustil, bude obviněn z krádeže, jeho starší bratr se bude zodpovídat z přestupku. Případ nadále vyšetřují policisté z Jirkova.

Brala po částech
Chomutovští kriminalisté obvinili z krádeže 57letou ženu z Jirkova. Od konce března do poloviny května postupně odcizila v rodinném domě ve Winterově ulici různě vysoké finanční částky. Peníze našla v kabelce, kde je měla majitelka uložené. Svým jednáním způsobila celkovou škodu ve výši 85 tisíc korun. Obvinění si žena převzala, vyšetřování je vedeno na svobodě.

Peněženka pod sedačkou
Policisté v Kadani přijali oznámení od muže z Velkého Meziříčí. Poškozený uvedl, že v době, kdy se pohyboval po městě, mu kdosi odcizil z kapsy pánskou peněženku s hotovostí a osobními doklady. Vyšetřování případu mohou nyní muži zákona odložit. Oznamovatel se dostavil na služebnu znovu a podal vysvětlení. Ke krádeži peněženky nedošlo, našel ji zapadlou ve služebním vozidle, který používal, pod sedadlem řidiče.

I když utekl, byl dopaden
Policisté v Jirkově sdělili podezření z krádeže a porušování domovní svobody 26letému místnímu obyvateli. Poslední den v březnu vnikl do sklepních prostor domu v Ervěnické ulici a z kóje poškozeného sebral horské jízdní kolo za 7 tisíc korun. Když kolo vytahoval otevřeným oknem ven, byl vyrušen náhodným svědkem. Kolo proto odhodil a z místa utekl. Když policisté muže zadrželi, zjistili, že za krádeže byl podmíněně odsouzen v únoru letošního roku. Vyšetřování nadále pokračuje.

1.června2015
nprap. Marie Pivková
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence Chomutov
tlf.974 433 207
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem