Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Tisková konference

LITOMĚŘICE – Kriminalisté objasnili rozsáhlou majetkovou trestnou činnost  

 Kriminalisté objasnili závažnou majetkovou trestnou činnost
    Dnes od 11. hodiny dopoledne byla zahájena v informačním centru na Územním odboru P ČR Litoměřice tisková konference pro redaktory médií. Od pondělí do středy se totiž litoměřickým kriminalistům podařilo z rozsáhlé majetkové kriminality obvinit 11 pachatelů tmavší pleti z Litoměřicka ve věku od 27 -50 let. Jednalo se o rodinný gang. Tito muži v rámci organizované skupiny zcizovali především na stavbách, v zemědělských družstvech a podobných společnostech těžké pracovní stroje. Jednalo se o rýpadla, nakladače, traktory, nákladní automobily, vibrační desky atd. Policisté objasnili trestnou činnost páchanou od listopadu 2008 do současnosti. Během této doby pachatelé odcizili přes 40 těžkých pracovních strojů, traktorů a nákladních vozidel v hodnotě 14 miliónů korun. Celková škoda, kterou napáchali, byla však vyčíslena na 19,5 miliónů korun. Kradli totiž i autorádia, kalová čerpadla, naftu, vibrační desky, elektrocentrály a další předměty. Rozsáhlou trestnou činnost páchali na území celé České republiky, ale i v Německu. Osm z jedenácti obviněných mužů je v současné době již ve vazební věznici. Jeden je stíhán na svobodě a u dalšího zadrženého byl podán návrh na vzetí do vazby. Jednomu z pachatelů se podařilo uprchnout a policie po něm pátrá. Všech jedenáct mužů bylo obviněno z trestného činu krádeže a podle trestního zákoníku jim hrozí trest odnětí svobody od 5ti do 10ti let. Šetření stále probíhá, v současné době je v dané věci podezřelých dalších čtyřicet osob.
Tiskové konference se zúčastnilo devět zástupců z redakcí TV NOVA, TV PRIMA, regionální TV, Deníku Litoměřicka, MF Dnes, Mediafax, Český rozhlas a Blesk. Ostatním médiím byly poskytnuty informace telefonicky nebo prostřednictvím redakčního systému.  Všechna přítomná média dostala po tiskové konferenci  od kriminalistů CD se zajímavými  zveřejnitelnými  záznamy  z reailzace. Redaktorům byly ukázány fotografie z fotodokumentace.
 

Za službu kriminální policie ÚO PČR Litoměřice byli přítomni – vrchní komisař kpt. Ing. Roman Rainer, vedoucí OOK npor. Bc. Zdeněk Cuchý a dva kriminalisté. Za Preventivně informační oddělení KŘ Ústí nad Labem tiskovou konferenci koordinovala por. Ing. Alena Romová.
 

por. Ing. Alena Romová
Litoměřice 3. 12. 2010
 

Odkazy do noveho okna

Kriminalisté poskytovali důležité informace

Kriminalisté poskytovali důležité inform... 

Detailní náhled

Novináři na tiskové konferenci

Novináři na tiskové konferenci 

Detailní náhled

Tisková konference  v informačním centru

Tisková konference v informačním centru 

Detailní náhled

Ukázky z fotodokumentace

Ukázky z fotodokumentace 

Detailní náhled

Výstup vrchního komisaře na kameru

Výstup vrchního komisaře na kameru 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem