Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Tragická událost

LITOMĚŘICE – Řidič traktoru zemřel při těžbě dřeva 

Ve čtvrtek v odpoledních hodinách byla na linku 158 oznámena tragická nehoda. V lesním porostu katastru obce Litochovice při svozu padlých kmenů se ve svahu převrátil traktor. Při přetočení traktoru utrpěl 62letý řidič smrtelná zranění, kterým na místě podlehl. Příčiny a okolnosti této tragické události jsou předmětem dalšího šetření.
 

Snad už krást nebude
V rukou policistů skončil 20letý mladík ze Štětí, který se ve středu dopustil hned dvakrát nezákonného jednání. V dopoledních hodinách navštívil s nekalými úmysly nákupní centrum ve Štětí. Vybrané zboží kosmetiku a nápoje uschoval při sobě a prošel pokladnou bez placení. Uvedeného jednání se dopustil i přes to, že byl podobný skutek počátkem tohoto roku pravomocně odsouzen. Dále se pokusil v odpoledních hodinách na ulici před domem odcizit poškozenému mobilní telefon. Využil nestřeženého okamžiku a pro telefon sáhl do bundy, kterou měl poškozený na sobě. Telefon mu vrátil až poté když mu pohrozil přivoláním policie. V rukou strážců zákona stejně nakonec skončil a ti mu na základě zjištěných informací sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Podle trestního zákoníku hrozí mladíkovi až tříleté vězení.
 

Ohrožoval provoz
Počátkem února tohoto roku zaznamenali policisté na Libochovicku několik případů krádeží dopravního značení na železnici. Následné šetření ukázalo, že tyto případy má na svědomí jedna osoba. 22letý mladík z Libochovicka dopravní značení odvážel do sběrny druhotných surovin a utržené finanční prostředky použil pro svou potřebu. Škoda je odhadnuta na 17 tisíc korun. Dotyčný byl obviněn z trestného činu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení a krádeže a hrozí mu až šestileté vězení.
 

Stačila chvilka a přišla o kabelku
Na parkovišti litoměřického nákupního centra byla tento týden okradena mladá žena. Při uklízení nakoupeného zboží do vozidla ponechala na chvíli svou kabelku v nákupním košíku bez dozoru. Nestřeženého okamžiku využil neznámý lapka, který si kabelku s osobními věcmi přivlastnil. Poškozená vyčíslila škodu na 14 tisíc korun. Po pachateli krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku policisté pátrají.
 

5. 4. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem