Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Týrání zvířat

LITOMĚŘICKO – Podezření bylo sděleno ženě z Lovosicka. 

Odnětí svobody až na dvě léta hrozí šestadvacetileté ženě z Lovosicka, která zanedbávala péči o své dva psy. Z šetření policie vyplynulo, že dotyčná jako chovatelka křížence psa větší rasy, jej dlouhodobě týrala tak, že zvíře po dobu několika týdnů až měsíců silně omezovala ve výživě a v pohybu, následkem čehož došlo k zubožení tohoto psa. Uvedený pes byl ve spolupráci se státní veterinární správou umístěn do útulku Psí domov Řepnice.

Dále v měsíci říjnu měla po několik dní týrat křížence psa menšího vzrůstu, kterého rovněž omezovala ve výživě a napájení, což mělo za následek pohublost a strádání zvířete.

Komisař služby kriminální policie a vyšetřování počátkem tohoto týdne sdělil dotyčné podezření z trestného činu týrání zvířat.

Vzal žebřík z vozidla

Krádeží žebříku ze zaparkovaného vozidla se zabývají roudničtí policisté. Hliníkový výsuvný žebřík zmizel z auta zaparkovaného na ulici pravděpodobně v nočních hodinách. Neznámý pachatel odstranil řemeny, kterými byl žebřík za více než 5 tisíc korun připoután na střešní části vozu. Po pachateli krádeže a odcizeném žebříku policisté pátrají.

Litoměřice, 22. 11. 2017, nprap. Pavla Kofrová

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem