Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ujížděl v kradeném autě

MOST - Na výzvy policie nereagoval; Zloději kradou v rodinných domech a další 

O pár dnů dříve nastoupil výkon trestu třicetiletý muž z jedné vísky na Teplicku. Policisté ho totiž v pátek po půlnoci přistihli v Mostě při páchání trestné činnosti. Muž v tu dobu jel s osobním vozidlem tovární značky Ford Probe a nesvítil. Policisté ho proto chtěli zastavit, řidič však na výzvu nijak nereagoval. Naopak sešlápl pedál plynu a začal policejní hlídce ujíždět ulicí Albrechtická. Jel příliš rychle a dojel až ke tříramenné křižovatce s ulici Pražská, kde narazil do betonových zábran, které rozházel. Po nárazu se vrátil zpět na komunikaci a ujížděl po silnici I/27 směrem k obci Havraň. Na kruhovém objezdu u dopravního podniku vjel do protisměru, ale ani tam nezastavil a výstražné znamení policistů ignoroval. Před obcí Havraň přejel do protisměru, kde vůz zastavil mimo komunikaci. Tam byl pirát silnic zadržen. Jak se ukázalo, důvod k útěku měl. Má totiž až do roku 2015 vydán zákaz řízení okresním soudem v Teplicích. Vozidlo, které řídil, mu nepatřilo. Koncem srpna ho odcizil v jedné obci na Teplicku. S odcizeným autem pak minulý týden přijel do Mostu, kde vykradl dvě škodovky. Odcizil z nich autorádia, digitální fotoaparát, pět litrů červeného vína a další věci. Poškozeným motoristům tak zloděj způsobil škodu za více jak 80 tisíc korun. Policie část lupu zajistila, nestačil ho totiž prodat. Policejní komisař třicetiletého muže obvinil z přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a neoprávněného užívání cizí věci. Vzhledem k tomu, že obviněný má nastoupit tento týden výkon trestu odnětí svobody za jiný majetkový delikt, byl do vězení eskortován o několik dnů předem.

Spali a doma měli zloděje
Nevítaného návštěvníka měli v pátek večer doma majitelé rodinného domu v jedné obci na Mostecku. Ten se do nemovitosti dostal v době, kdy její obyvatelé v poklidu spali. Sice je probudil štěkot psa, ale až záhy zjistili, že měli doma zloděje. Postrádali totiž mobilní telefon a rodinné šperky. Neznámý zloděj tak poškozeným zanechal škodu ve výši 15 tisíc korun. Případ přečinu krádeže šetří mostecká policie.

S cizí kartou platit útratu
O platební kartu přišel jeden Mostečan. Na jedné mostecké benzinové čerpací stanici pomocí ní o víkendu platil účet. Karta mu však zřejmě vypadla, nebo skončila v rukou šikovného kapsáře. Poškozený muž nepřišel jen o kartu. Podnikavec totiž s ní na stejném místě provedl nákup za 1 700 korun. Případem přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku se nyní zabývají mostečtí policisté.

Myslivcům shořel posed
Myslivecký posed lehl popelem. Kdosi ho zapálil minulý týden. Rukou neznámého žháře zcela shořela horní část posedu, tzv. kukaň. Myslivci to zjistili během obchůzky svého revíru mezi obcemi Patokryje a Svinčice. Zástupce mysliveckého sdružení odhadl, že jim požárem vznikla škoda ve výši 15 000 korun. Případ přečinu poškození cizí věci teď šetří policisté obrnického obvodního oddělení.

Turistku připravil o foťák
Výlet jedné ženy z východních Čech skončil v sobotu odpoledne zklamáním. Žena si Mostecko chtěla uchovat na fotografii a byla vybavena digitálním fotoaparátem. Ten měla v pouzdře zavěšený na rameni. V Mostě cestovala tramvají. Když pak vystoupila v centru města Mostu, zjistila, že fotoaparát nemá. Neznámý lapka ji během cesty o přístroj připravil, aniž by si žena něčeho všimla. Ta vyčíslila škodu na částku 5 000 korun. Krádež pak žena oznámila na obvodním oddělení Policie ČR.

Zahradničili a zloděj jim kradl v domě
Zloděj přišel o víkendu do jednoho rodinného domu v Mostě.  Neodradila ho ani ta skutečnost, že majitelé byli doma. Ti však pracovali na zahradě a dům měli odemčený. Toho neznámý poberta využil. Nejdříve přelezl plot, pak vešel do domu. Tam odcizil dámskou kabelku a mobilní telefon. Cestou zpět u garáže strhl okap, který vzal též s sebou. Poškození majitelé vyčíslili škodu na částku 11 000 korun. Případ přečinu krádeže šetří mostecká policie.

V Mostě 6. září 2010
 

vytisknout  e-mailem