Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ukradené vozidlo nalezeno

CHOMUTOV - Za služby neplatí, Chytil ho majitel..... 

Ukradené vozidlo nalezeno
Poslední lednový den kdosi odcizil na chomutovském sídlišti Kamenná zaparkované vozidlo Ford Fiesta za 19 tisíc korun. V autě zůstaly i všechny doklady pro provoz vozidla a tak s ním mohl zloděj bezpečně jezdit. Tentokrát měl ale majitel opravdu štěstí. Policisté jeho odcizené vozidlo našli odstavené na sídlišti Kamenná v Chomutově. Po nezbytných úkonech bude auto v pořádku vráceno poškozenému.
 
Za služby neplatí
43letá Chomutovačka je podezřelá z podvodu. Se zástupci místní firmy uzavřela v loňském roce dohodu na provedení elektroinstalace ve svém bytě. Firma závazek dodržela, ale žena zaplatila pouze 8 tisíc korun. Zbytek peněz ve výši 47500 korun do dnešního dne dluží. Ignoruje výzvy k zaplacení a je nekontaktní. Za podvod hrozí nepoctivé ženě až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Chytil ho majitel
32letý Chomutovák se vydal do ulice Vančurova v Jirkově. Bez vědomí majitelů vnikl na pozemek domu a odtud přešel až ke vchodovým dveřím. Otevřel je, ale dál se nedostal. Celé jeho počínání totiž sledovala majitelka se svým přítelem přes okno v kuchyni. Přítel pak nezaváhal, a když se pachatel snažil uniknout, chytil ho. Policisté mužovo jednání vyhodnotili jako porušování domovní svobody.
 
Popíjela, pak řídila
Na chomutovském sídlišti zastavila policejní hlídka projíždějící vozidlo Ford Fiesta. Při kontrole policisté pojali podezření, že řidička, 46letá žena, řídí podnapilá. Tuto skutečnost potvrdila následněprovedená dechová zkouška. Přístroj naměřil 1,25 a 1,22 promile alkoholu v dechu. Jízdu žena předčasně ukončila, nyní se bude zodpovídat z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Nevrátil půjčené vozidlo
Na svou ochotu doplatil v tomto případě muž z okresního města. Vyhověl žádosti 19letého mladíka a na začátku února mu zapůjčil své vozidlo. Muž slíbil, že vozidlo ještě téhož dne vrátí. Jelikož se tak nestalo ani v dalším týdnu, obrátil se poškozený na policii a všechno oznámil. Při výpovědi uvedl, že mu vznikla škoda ve výši 10 tisíc korun. Za trestný čin zpronevěry hrozí pachateli až dvouletý trest odnětí svobody. 
 
Vloupání do domu
Do rodinného domu v Chomutově vnikl neznámý zloděj. Celý prostor prohledal a odnesl si platební kartu majitelky a k tomu hotovost ve výši 1 tisíc korun. Opravit poškozené zařízení však bude ženu stát podstatně více, škoda byla vyčíslena na 15 tisíc korun. Případnému pachateli hrozí obvinění z několika trestných činů. Kromě krádeže to je i porušování domovní svobody, poškození cizí věci a neoprávněné opatření platebního prostředku.
 
15. února 2011
nprap. Marie Pivková
 
 

vytisknout  e-mailem