Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ukradl mobilní telefon

TEPLICE - Využil podnapilosti poškozeného; Vloupání do auta objasněno...  

Ukradl mobilní telefon
     Bílinští policisté sdělili podezření z přečinu krádeže 24letého muže, který měl okrást o telefon o několik let mladšího poškozeného. Podle dosud zjištěných důkazů využil koncem srpna podnapilosti mladíka a z kapsy kalhot mu odcizil mobilní telefon. Poškozený vyčíslil škodu na tři tisíce korun, po měsíčním vyšetřování policisté pachatele dopadli a zajistili i odcizený mobil, který vrátili okradenému. Pokud soudce uzná podezřelého vinným, může ho poslat až na dva roky za mříže.
 
Vloupání do auta objasněno
     Policisté z obvodního oddělení v Proseticích dopadli zloděje, který v červenci vykradl automobil zaparkovaný na Nové Vsi. Osmadvacetiletý muž po rozbití okna vnikl do vozidla, ze kterého odcizil servisní knihu a FM transmitter, majitelka auta vyčíslila celkovou škodu na dva a půl tisíce korun. Na služebně si pachatel vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže, za který může být odsouzen až k dvouletému vězení.
 
Poškodil hrací automat
     Po dvouměsíčním vyšetřování se bílinským policistům podařilo objasnit případ poškození výherního automatu, ke kterému došlo koncem července v Bílině. Dvaatřicetiletý muž ve vzteku z toho, že mu automat nenačetl hodnotu vložené bankovky, udeřil pěstí do displeje, který následkem toho praskl. Poté z herny odešel, policisté však jeho totožnost zjistili a sdělili mu podezření z přečinu poškození cizí věci. Poškozená společnost vyčíslila škodu na devět tisíc korun, muži hrozí v krajním případě až dvouleté vězení.
 
Vykradené auto
     Vloupání do osobního vozidla, ke kterému došlo u Radovesické výsypky, prověřují bílinští policisté. Neznámý zloděj využil liduprázdné lokality a vnikl do auta, jehož majitelka prováděla výzkum v přilehlých lesích. Zloděj rozbil boční okno a následně z auta odcizil laptop, externí hard disk, batohy s osobními věcmi a doklady a další věci za téměř šest tisíc korun. V případě dopadení bude pachatel čelit trestnímu stíhání pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Krádež jízdního kola
     Jízdní kolo v hodnotě 25 tisíc korun odcizil v Teplicích neznámý zloděj. Pachatel vnikl do suterénu panelového domu, kde se vloupal do sklepní kóje, ze které kolo s karbonovým rámem odcizil. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže a po pachateli i odcizeném kole intenzivně pátrají.
 
Zmizely jen zapalovače
     Novinový stánek v centru Teplic vykradl zatím neznámý zloděj. Pachatel se po rozbití okna vloupal do stánku, ze kterého si odnesl jen několik zapalovačů v celkové hodnotě kolem 200 korun. Policisté případ prověřují pro podezření z přečinu krádeže, za který hrozí lapkovi až dvouletý trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 29. 9. 2014, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem