Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Utekl s kabelkou

LOUNY - Mladé ženě způsobil škodu za téměř deset tisíc korun. 

Policisté pátrají po pachateli, který v Žatci okradl mladou ženu. K události došlo v pondělí, kolem 10. 30 hodin, v Nákladní ulici. Poškozená procházela parkem, když k ní přiběhl dosud nezjištěný pachatel a z ramene jí stáhl zavěšenou kabelku. Kromě jiných věcí měla dívka v kabelce i osobní doklady a finanční hotovost. Zloděj jí způsobil škodu za 9 229 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Do bytu vnikl otevřeným oknem

Na otevřená okna, hlavně v přízemmních bytech a domech, by si před zloději měli dávat pozor jejich obyvatelé. Když jdou pryč, je nutné obydlí zabezpečit tak, aby zlodějům nedávali šanci se dostat dovnitř. Hlavně v letních měsících lidé často větrají a okna nechávají otevřená i v době, kdy byt opouštějí. Snadno tím nahrávají zlodějům. Poslední případ byl nahlášen z Cítolib u Loun. Otevřeným oknem vnikl do jednoho přízemního bytu neznámý pachatel a ze zásuvky v obývacím pokoji odcizil peníze. Navíc si odnesl i mobilní telefon. Poškozený majitel škodu vyčíslil na 5 200 Kč. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže a trestný čin porušování domovní svobody, po pachateli pátrají.

Vykradl nákladní vůz

Policisté pátrají po pachateli, který vykradl nákladní vůz zn. Iveco Daily Unijet. K události došlo v pondělí, v době od 12. 10 do 14. 30 hodin, v lounské Husově ulici nebo v ulici Přemyslovců, kde poškozený parkoval. Dosud neznámý poberta mu poškodil zámek bočních dveří a z nákladního prostoru odcizil 11 kartonů cigaret různých značek v hodnotě 33 756 Kč. Policisté již na případu pracují, šetří jej jako krádež.

Nevedla správně účetnictví

Čtyřiapadesátiletou ženu z Lounska stíhá komisař služby kriminální policie a vyšetřování pro trestný čin zkreslování údajů o stavu hospodaření a jmění. Obviněná jako předsedkyně jistého subjektu záměrně nevedla, ani nezajistila řádné a správné vedení účetní evidence tohoto subjektu tak, aby věrně a pravdivě zobrazovalo stav hospodaření a majetku v souladu s platným zákonem o účetnictví. Jako zástupce tohoto subjektu tomu byla povinna, avšak účetní deník řádně nevedla a do účetnictví vkládala nesprávné a hrubě zkreslené údaje. Ani na opakované výzvy správce daně nepředložila účetnictví v takovém stavu, aby bylo možné prověřit zaúčtování jednotlivých případů. Značně tím ztížila možnost zjištění stavu majetku daňového subjektu a ohrozila tak včasné a řádné vyměření daně. Na základě provedené kontroly jí proto Finanční úřad doměřil daň právnických osob ve výši 414 720 Kč. Obviněná je vyšetřována na svobodě.

Za krádež potrestán    

Koncem února letošního roku vnikl na pozemek rekreačního domu v Petrohradě na Podbořansku tehdy neznámý zloděj a z prostoru pod přístřeškem odcizil okružní pilu. Policisté na případu pracovali a v minulých dnech jej objasnili. Zjistili, že skutek spáchal devětatřicetiletý muž z Rakovnicka, kterému policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu krádeže. Po provedených úkonech jej propustili na svobodu.

Způsobil dopravní nehodu, ač měl blokaci řidičáku  

Policisté šetřili dopravní nehodu z 31. května, kdy po desáté hodině dopoledne boural v lounské ulici Na Foukalce řidič osobního vozidla zn. Škoda Octavia. Při couvání přehlédl zaparkovaný osobní automobil zn. Opel Corsa a zadní částí do něj narazil. Kromě toho, že způsobil škodu ve výši 12 000 Kč, policisté zjistili, že 23letý mladík je veden jako neřidič - má platnou blokaci řidičského oprávnění. Proto proti němu zahájili trestní stíhání ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Vyšetřují jej na svobodě.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 25. června 2013

vytisknout  e-mailem