Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Úterní nehody

LOUNY – Řidiči nepřizpůsobili rychlost mokrým vozovkám.  

V úterý vyjížděli dopravní policisté celkem k 11 nehodám, při kterých dvě osoby utrpěly těžká zranění a další čtyři lehčí újmu na zdraví. Škoda byla vyčíslena na 1 051 000 Kč. Nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost. Většina těchto nehod se odehrála na Podbořansku. Tam také došlo k vážné dopravní nehodě dvou osobních vozidel, u které zasahovaly i dva vrtulníky, a která zastavila provoz „šestky“ na několik hodin. Udála se kolem 12. hodiny na silnici I/6 mezi obcemi Petrohrad a Ležky. Čtyřiadvacetiletá řidička osobního vozidla zn. Škoda Fabia při jízdě ve směru od Prahy nepřizpůsobila rychlost jízdy stavu a povaze vozovky a na mokré silnici uvedla vůz do smyku. Vjela do protisměru a tím do jízdní dráhy protijedoucího automobilu zn. Škoda Octavia. Při střetu utrpěla řidička fabie těžké zranění a vrtulníkem byla přepravena do nemocnice. S vážnou újmou na zdraví transportoval druhý vrtulník do nemocnice i 54letou spolujezdkyni z oktávky. Její řidič vyvázl z nehody s lehčím zraněním. Nehoda je v šetření lounských kriminalistů. Plný provoz na komunikaci byl obnoven kolem 16. 30 hodin.
 
K další nehodě na Podbořansku, která omezila a zastavila provoz na komunikaci mezi obcemi Blšany a Očihov, došlo po třetí hodině odpoledne. Kamion tam havaroval do škarpy a na místě blokoval dopravu. Jeho řidič (55. ročník) byl převezen do nemocnice. Ve večerních hodinách probíhala překládka zboží z převráceného kamionu a následně jeho vyprošťování. V úterý, kolem 1. 25 hodin, byl kamion odtažen a silnice průjezdná bez omezení.         
 
Další vykázání v Žatci
 
V pondělí, krátce po poledni, zasahovali policisté v jednom bytě v Obloukové ulici v Žatci, odkud jim bylo nahlášeno domácí násilí. Mladý muž tam slovně i fyzicky napadal svoji družku. Tento incident, podobný tomu víkendovému (více zde), se rovněž odehrál za přítomnosti nezletilého dítěte. Poškozená naštěstí neutrpěla žádné zranění. Policisté situaci vyhodnotili a přistoupili k vykázání muže na deset dnů ze společného obydlí. Poučili jej o jeho právním postavení a vyrozuměli Intervenční centrum v Ústí nad Labem. Poškozenou seznámili s možnostmi využití sociálních a psychologických služeb v oblasti pomoci obětem domácího násilí.
 
Úvěrový podvod
 
Z pokračujícího trestného činu úvěrového podvodu stíhá komisař služby kriminální policie a vyšetřování 40letého muže z Lounska. Obviněný v listopadu loňského roku uzavřel v jedné prodejně elektroniky v Lounech smlouvu o spotřebitelském úvěru s jistou finanční společností na nákup zboží v částce 12 016 Kč. Ve smlouvě se zavázal hradit pravidelné měsíční splátky. Zboží následně převzal, aniž by uhradil nějakou splátku. Jak vyšlo najevo, ve smlouvě uvedl vědomě nepravdivé údaje o zaměstnání a příjmu. O den později se do stejné prodejny dostavil znovu a podvodným způsobem uzavřel další úvěrovou smlouvu, tentokrát s jinou finanční společností. Opět převzal zboží za 10 202 Kč, ale splátky nehradil. Stíhaný muž je vyšetřován na svobodě, pokud bude odsouzen, hrozí mu až dvouleté odnětí svobody.
 
Ze stejného trestného činu obvinil policejní komisař i 19letého mladíka z Lounska, který podvodnou smlouvu se smyšlenými údaji o svém zaměstnání a příjmu uzavřel koncem minulého roku prostřednictvím jedné prodejny v Lounech. Na základě této smlouvy převzal mobilní telefon v prodejní ceně 3 960 Kč s tím, že dluh uhradí v pravidelných splátkách. Dosud však nic nezaplatil a tím poškozené společnosti způsobil výše uvedenou škodu.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 19. srpna 2015
      

vytisknout  e-mailem