Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Úvěrová podvodnice

TEPLICE - Vybavila si byt, ale splátky nehradí; Chtěl odejít bez zaplacení a další zprávy.  

Úvěrová podvodnice
     Na pětapadesát tisíc si neoprávněně přišla 36letá žena, která si brala úvěry, které nesplácí. V obchodu s nábytkem si zažádala o úvěr na nákup sedací soupravy za 30 tisíc, poté uzavřela u jiné společnosti smlouvu na nákup obývací stěny za téměř 14 tisíc korun a byt si dovybavila i televizorem v hodnotě 12 tisíc korun, jak jinak než opět na úvěr.
     Stanované splátky však ani v jednom případě nehradí, navíc bylo zjištěno, že v žádostech o poskytnutí úvěru uvedla jako svého zaměstnavatele společnost, u které nikdy nepracovala a vymyslela si i výši měsíčního příjmu. Žena již byla obviněna z přečinu úvěrového podvodu, za který ji může soudce poslat až na pět let za mříže.
 
Chtěl odejít bez zaplacení
     Z přečinu krádeže je podezřelý teprve 18letý mladík, který v jedné z prodejen v obchodním centru odcizil oblečení. V převlékací kabince do své tašky schoval pánskou bundu a dámské boty a z prodejny chtěl bez zaplacení zboží odejít. Vzhledem k tomu, že se do křížku se zákonem nedostal poprvé a dokonce je „v podmínce“, policisté kvalifikovali jeho jednání jako přečin, za který mu hrozí až tříleté vězení.
 
Ozdoby zamýšlel prodat
     Policisté sdělili podezření z přečinu krádeže 37letému muži, který dva dny před Vánoci odcizil ze stromu na náměstí Svobody tři ozdoby. Ty schoval do odpadkového koše s tím, že se je pokusí později prodat, hned poté vzal šroubovák a z budovy vedle náměstí začal demontovat lišty z okrasných mříží.
     Krádež mu ale překazili strážníci a spisový materiál nakonec skončil na stole teplických policistů. Případ původně prošetřovaný jako přestupek proti majetku nakonec s ohledem na pestrou trestní mužovu minulost překvalifikovali na přečin krádeže, z něhož mu již sdělili podezření.
 
Trestnímu stíhání se vyhne
     Až dva roky vězení hrozily 37leté ženě, která opakovaně kradla své matce její auto. Před rokem jí vzala klíče od vozidla a doklady a nepravidelně si auto proti vůli majitelky půjčovala. Poškozené došla trpělivost před dvěma týdny, když dcera vnikla do garáže a s autem opět odjela.
     Žena se obrátila na policisty, kteří případ prověřovali jako přečin neoprávněného užívání cizí věci.  Když však oznamovatelka dostala své auto zpátky a dcera jí pod hrozbou trestního stíhání vrátila i klíče a doklady, využila svého práva, vzala souhlas se stíháním své dcery zpět a případ byl odložen.
 
Hledáme svědky nehody
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedené dopravní nehody o spolupráci. K nehodě došlo 14. ledna kolem 23:00 hodin v Teplicích, ul. U Hadích lázní. Dosud nezjištěný řidič při jízdě ve směru od Hadích lázní směrem k ul. Mlýnská nezvládl řízení vozidla a při projíždění křižovatkou (do pravotočivé zatáčky) vyjel vlevo na chodník, kde narazil do označníku zastávky MHD. Následně z místa ujel, aniž by splnil povinnosti uložené zákonem. Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 15. 1. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem