Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Úvěry nesplácí

TEPLICKO - Podvodnici hrozí až dva roky vězení; Zloděj ukradl vlajku... 

Úvěry nesplácí

     Až dvouleté vězení hrozí 44leté ženě, která si vzala dva úvěry, které neplatí. Nejdříve uzavřela prostřednictvím poskytovatele mobilního připojení smlouvu se společností nabízející nebankovní půjčky. Na základě smlouvy o spotřebitelském úvěru na nákup elektroniky si koupila telefon za téměř devět tisíc korun. Po měsíci si zažádala u stejné společnosti hotovostní úvěr ve výši 15 tisíc korun, a ani ten následně nesplácela. Navíc v obou případech uvedla nepravdivé údaje o svém zaměstnavateli a výši příjmu. Svým jednáním se dopustila přečinu úvěrového podvodu, ze kterého dnes byla obviněna.

 

Zloděj ukradl vlajku

     Policisté pátrají po neznámém zloději, který z budovy školy v Krupce odcizil vlajku, na které bylo vyobrazeno logo školského zařízení. Škoda byla vyčíslena na bezmála patnáct set korun, lapkovi hrozí v případě dopadení za přestupek proti majetku až dvacetitisícová pokuta.

 

Zmizela požární hadice

     Z přestupku proti majetku je podezřelý zatím neznámý pachatel, který ze suterénu panelového domu v Teplicích odcizil požární hadici včetně proudnice. Škoda byla vyčíslena na 2 600 korun, po zloději teď pátrají prosetičtí policisté.

 

Řídil i přes zákaz

     Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelý 23letý muž z Teplic. Dopravní policisté ho přistihli za volantem auta, ačkoliv má úřadem vysloven dvouletý zákaz řízení všech motorových vozidel. Muž byl zadržen a umístěn do cely, následně mu bylo sděleno podezření z přečinu, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

 

 

 

Teplice, 21. 1. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem