Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Už je ve vězení

CHOMUTOV - Po ženě bylo vyhlášeno pátrání, Utekl s čepicí....... 

Už je ve vězení

V Nerudově ulici kontrolovali minulý týden policisté 26letou obyvatelku Spořic. Následná kontrola prokázala, že je po ní vyhlášené celostátní pátrání. Žena totiž prokazatelně převzala výzvu Okresního soudu Chomutov o nástupu do výkonu trestu. Rozhodnutí nerespektovala a do vězení ve stanovené době nenastoupila. Následovalo zadržení a po nezbytných úkonech jí policejní eskorta doprovodila do vazební věznice v Litoměřicích. Navíc se bude zodpovídat z trestného činu maření výkonu předního rozhodnutí a vykázání.

Drahá čepice

Chomutovští kriminalisté obvinili z loupeže 18letého mladíka z Chomutova. Minulý týden ve středu, ve večerních hodinách, na chodníku ulice Pražská požadoval po poškozeném věci, které měl u sebe. V ruce držel přitom pepřový sprej.  Když nic nedostal, sebral mu alespoň kšiltovou čepici, kterou chtěl poškozený ukrýt v batohu a z místa rychle odešel. Čepice byla drahá, poškozený vyčíslil škodu na 1500 korun. Mladíka policisté zadrželi a obvinili z loupeže. Vyšetřování nadále pokračuje.

Do domů a na balkony

Chomutovští policisté vyšetřují jednání 30letého muže z okresního města. Minulý týden se postupně násilím dostal do dvou vchodů domu v Dřínovské ulici. Z chodby pak přešel na balkony v mezipatrech, které prohledal. Společenství vlastníků vyčíslilo škodu na 10 tisíc korun. Muž je podezřelý nejen z krádeže, ale i z poškození cizí věci.

Kočárek zůstal na místě

58letá žena z okresního města se bude zodpovídat z pokusu krádeže. Minulý týden přišla v Jirkově do domu v ulici Studentská. Na chodbě v přízemí našla odstavený dětský kočárek v hodnotě 5500 korun. Kočárek sebrala a snažila se z místa odejít. Byla však překvapena přítomností majitelky a tak nechala kočár stát a z domu zmizela. Jirkovští policisté následně ženu zadrželi a zjistili, že za obdobné jednání byla Okresním soudem Chomutov odsouzena v červenci loňského roku k vykonání obecně prospěšných prací.

23. října 2017

nprap. Marie PIVKOVÁ

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Chomutov

tel. 974 433 207 

mob. 724 189 729       e-mail: krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

vytisknout  e-mailem