Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V kufru auta našel mobily

MOST - Lapka z firemního auta ukradl nové mobily, policie ho vypátrala; Stokorunu mu vytrhl z ruky 

 Mostečtí policisté odhalili pachatele, který minulý měsíc na sídlišti Zahradní v Mostě vykradl firemní osobní automobil označený logem firmy. Mostečan ve věku 24 let se jedné červnové noci potuloval po sídlišti, když si kolem půlnoci všiml vozidla. Rozhodl se, že se do něj podívá. Do auta vnikl bez násilí a prohledal ho. Podíval se i do zavazadlového prostoru, kde našel kartonovou krabici a v ní několik nových mobilních telefonů a modemů. Lapka odcizil celkem 19 kusů nových telekomunikačních zařízení v hodnotě 67 tisíc korun. Lup si pak odnesl domů a následně ho začal rozprodávat. Prodával prý na ulici i v restauracích. Jednou se dokonce v jedné restauraci najedl a neměl na zaplacení, tak předložil obsluze ukradený mobil a uspěl. Prodejem prý utržil několik tisíc korun. Lapka kradl i přesto, že byl odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody, který před dvěma roky vykonal. Policie muže obvinila z přečinu krádeže a stíhá ho na svobodě. Kriminalisté, kteří na objasnění případu pracovali, zajistili již šest mobilních telefonů a po dalším lupu stále pátrají.   
 
Stokorunu mu vytrhl z ruky
Podezření ze spáchání přečinu krádeže bylo v těchto dnech hamerskými policisty sděleno 28letému muži z Janova. Ten v obci Janov na Litvínovsku okradl ve středu večer 43letého muže. Poškozený si přišel do jedné janovské restaurace koupit cigarety. V lokále byl jen jeden host, kterého muž vůbec neznal. U baru si objednal cigarety a hodlal je zaplatit. V ruce držel stokorunovou bankovku. Než stačil za kouření zaplatit, přišel k němu náhle neznámý host, vytrhl mu prudce bankovku z ruky a poté z restaurace utekl. Poškozený ho začal pronásledovat, měl však nevhodnou obuv a tak ho nedohonil. Lapka stačil stokorunu utratit v nedaleké večerce. Nakonec byl lapen po půlnoci ve stejné restauraci, kam se vrátil, hamerskými policisty.
 
Sádlo si nakonec nedal
Chuť na sádlo se škvarky měl zřejmě jeden starší muž, který se vydal včera v podvečer nakupovat do jednoho mosteckého supermarketu. V obchodě, ukryt mezi regály, si do kapes bundy ukryl dvě polévky v sáčku a jinde si za opasek kalhot zandal balení sádla. Poté chtěl prodejnu bez zaplacení zaplatit. Sádlo si však nedal, protože hned za pokladnou ho zadrželi pracovníci ostrahy, kteří si ho při krádeži všimli. Lapka pak putoval na policejní oddělení, kde mu policisté s ohledem na jeho kriminální minulost sdělili ve zkráceném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Lup v hodnotě 52 korun byl zajištěn a vrácen prodejně.
 
Nadýchal dvě promile
Mostečtí policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky 27letému muži z Mostecka. Ten včera řídil v Mostě své osobní motorové vozidlo tovární značky Seat Toledo pod vlivem alkoholu. Policisté ho zastavili v ulici Budovatelů krátce před 03. hodinou a po kontrole dokladů u něj provedli dechovou zkoušku. Ta byla opakovně pozitivní. Řidič se po výzvě policistů podrobil i lékařskému vyšetření a odběrům ve zdravotnickém zařízení.
 
Na nákup neměli, tak podváděli
Spotřební elektroniku bez peněz nakupovali dva muži, jeden z Teplicka a druhý z Litvínovska. Čtyřiapadesátiletý muž uzavřel úvěrovou smlouvu na nákup televizoru za 23 tisíc korun. Na místě zaplatil přes čtyři tisíce a na zbylou částku ve výši 18 tisíc mu byl poskytnut úvěr. Do smlouvy uvedl nepravdivé údaje o svém zaměstnání, které si vymyslel a k tomu udal i fiktivní měsíční příjem. Tam nikdy nepracoval a úvěr nehradil. I druhý muž chtěl spotřební zboží a do úvěrové smlouvy uvedl neexistujícího zaměstnavatele. Svým jednáním způsobil škodu ve výši pěti tisíc korun. Mostecká policie oba muže obvinila z trestného činu úvěrového podvodu a stíhá je na svobodě. 
 
Sladce spali a zloděj kradl
Mostecká policie šetří další případ krádeže v rodinném domě, kde jeho majitelé spali. Ke krádeži v nemovitosti došlo tento týden v noci na středu. Neznámý pachatel v jedné obci na Mostecku využil příležitosti a vnikl otevřeným oknem v přízemí domu dovnitř. Uvnitř pak odcizil peněženku, osobní doklady, platební kartu, mobil, fotoaparát, zlaté šperky a další věci. Poškození na krádež přišli ráno, když vstali. Lapka jim odnesl věci v celkové hodnotě patnácti tisíc korun. Případ krádeže nyní vyšetřuje obrnická policie.
Protože mostecká policie v letních měsících eviduje krádeže z rodinných domů a bytů, znovu nabádá občany, aby si řádně zajistili svá obydlí a zlodějům nedávali šanci ke krádežím. Otevřená okna zloděje přilákají a nevadí jim ani skutečnost, že v domě či bytě někdo spí. Také přeplněné schránky či stále zatemněná okna mohou být pro zloděje signálem, že byt je právě opuštěný.
 
Lapka prohrabal celou chatu
Jiný zloděj zavítal do Krušných hor. Tento týden vykradl rekreační chatu poté, co ji její majitelé v neděli opustili. Neznámý lapka se do chaty vloupal násilím a poté ji podrobil opravdu zevrubné prohlídce. Majiteli chaty po sobě zanechal notný nepořádek a připravil ho o věci v hodnotě patnácti tisíc korun. Zloděj z chaty odnesl sadu smaltovaného nádobí, různé nářadí, svítilnu a dokonce se mu hodilo i inzulinové pero. Případ krádeže vyšetřují policisté z obvodního oddělení v Hamru.
 
Tašky do vozíků nepatří!!
O tom, že hbité prsty zlodějů ani o prázdninách nezahálejí, se mohli tento týden přesvědčit dva poškození, kteří se obrátili na mosteckou policii. Nemilé překvapení čekalo včera odpoledne jednoho muže z Loun. Ten přijel s rodinou nakupovat do obchodního domu v centru města Mostu. Při nákupu si dal svoji tašku do nákupního vozíku a poté vybíral zboží. Až u pokladny zjistil, že mu kdosi tašku z vozíku odcizil. Neznámý poberta si vyhlédl okamžik, kdy nakupující vozík nesledoval a věnoval se výběru zboží. Poškozený tak kromě tašky přišel i o osobní doklady, klíče, platební kartu i finanční hotovost. Celkem odhadl škodu na jedenáct tisíc korun.
 
Neopatrně si počínala i další nakupující. Ta navštívila obchodní centrum v ulici Rudolická v Mostě. I ona si svoji kabelku odložila. Pověsila si ji na háček u vozíku a zamířila do oddělení ovoce-zelenina. Tam vybírala broskve. Když se otočila, kabelka na vozíku nevisela. Zloději ke krádeži stačilo pár vteřin a ženu o kabelku připravil. Poškozené tak neznámý pachatel odnesl spolu s kabelkou i osobní doklady, klíče, brýle, platební kartu a další věci ,vše v hodnotě sedmi tisíc korun.
 
Při brzdění autobusu jeden cestující upadl
Mostecká policie šetří dopravní nehodu, ke které došlo v obci Chanov na Mostecku. Na křižovatce u autobusové zastávky se otáčel řidič osobního vozidla Škoda, který si zřejmě nevšiml autobusu a najel před něj. Na to reagoval řidič autobusu prudkým zabrzděním. Uvnitř autobusu upadl muž a utrpěl poranění, se kterým byl z místa odvezen sanitou do nemocnice. Muž utrpěl lehké zranění a po vyšetření byl z nemocnice propuštěn. Na vozidlech nevznikla žádná hmotná škoda. Alkohol u účastníků dopravní nehody nebyl zjištěn.
 
V Mostě 16. července 2010

vytisknout  e-mailem