Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V zahradě zmizela jablka

LITOMĚŘICE - Zloděj očesal metrák ovoce a další info… 


V zahradě zmizela jablka
Do zahrady v Terezínské ulici v Lovosicích se vloupal lapka. Rozpletl drátěný plot a očesal ze stromů 100 kg jablek odrůdy Sparťan. Majiteli ovocného sadu způsobil škodu 2 000 Kč. Není to však v tomto období první případ krádeže zemědělských plodin. Policie totiž v průběhu prázdnin zaznamenala krádeže česneku, vinné révy a v jednom případě se jednalo o pokus krádeže jablek ze sadu. Zloděj si přepravky s načesaným ovocem připravil za plot sadu, ale jablka si neodvezl. Na krádež totiž přišel člen družstva, který měl na starosti jabloňový sad před zloději hlídat. Zloděje sice nezastihl, ale jablka uchránil.
 

Zloději kradli peněženky
V Hrdlech v restauraci na benzinové čerpací stanici přišel mladý řidič o svoji peněženku. Na malý okamžik si ji položil na barový pult. Chvilky nepozornosti však využil lapka, který se peněženky zmocnil a bez povšimnutí opustil restaurační zařízení. Muž v ní měl 4 000 Kč, 110 Euro a dvě tankovací karty.
O jeden den později se ke krádeži uchýlil zloděj v nákupním centru Kaufland v Litoměřicích. Mladému cizinci, který si v regálech vybíral zboží, vytáhl nezjištěným způsobem z kabelky přehozené přes rameno peněženku s finanční hotovosti 17 600 Kč. V peněžence byly i doklady, platební karta a stříbrný prstýnek. Celková škoda byla tudíž vyčíslena na téměř 19 000 Kč.
V obou případech se jedná o podezření z trestného činu krádeže a pachatelům podle trestního zákoníku hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta, zákaz činnosti nebo propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty.
 

Dílnu zloděj vybílil
Uprostřed pracovního týdne se do dílny firmy v Nížebohách vloupal zloděj. Nebyl to žádný troškař. Ukradl v ní totiž náhradní díly, na formuli, mazací spreje, nářadí, kanystry a láhve s olejem a kanystry s čistidlem na vozidla. Svým jednáním způsobil škodu 100 000 Kč. Pachatel čelí podezření z trestného činu krádeže a policie po něm zahájila pátrání.

por. Ing. Alena Romová
Litoměřice 1. 10. 2010
 

vytisknout  e-mailem