Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vandal na zahrádce

CHOMUTOV - Jezdil v kradeném autě, Padaly rány i hrubá slova... 

Vandal na zahrádce
Nemilé překvapení čekalo na majitelku zahrádky v Klášterci nad Ohří. Na pozemek zahrady totiž kdosi vlezl a poškodil dvacet stromků, pět keřů, květiny a zeleninu. Poškozená škodu odhadla na téměř 15 tisíc korun. Po totožnosti neznámého vandala pátrají policejní hlídky, bude-li dopaden, bude obviněn z trestného činu poškození cizí věci. Za uvedený čin ho může soud poslat až na rok do vězení.
 
Jezdil v kradeném autě
Policejní hlídka kontrolovala na silnici 1/7 poblíž Chomutova projíždějící vozidlo Renault Megane. Za volantem seděl 28letý muž. Kontrola prokázala, že registrační značka nepatří na uvedené vozidlo, z dalších zjištění pak vyplynulo, že po vozidle bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Den předtím totiž zmizelo ze Škroupovy ulice v okresním městě a majitelka oznámila jeho krádež. Případ nadále vyšetřuje policie.
 
Padaly rány i hrubá slova
Lékařské ošetření musela vyhledat mladá žena z Chomutova. Na silnici, poblíž objektu chomutovské vodárny, byla fyzicky napadena druhem. Po úderech skončila na zemi a zranila se.  Kromě toho jí muž vyhrožoval a vulgárně nadával. Lékař dosud nestanovil, jak dlouho se bude napadená žena ze svých zranění léčit, co je však jisté, 26letý muž se bude zodpovídat z trestného činu ublížení na zdraví. 
 
Krádež ve studiu
Majitelka nehtového studia v Kadani oznámila na místní oddělení policie vloupání. Z vyšetřování na místě vyplynulo, že zloděj vnikl do provozovny a z plechové dózy odcizil 400 korun v drobných mincích. Ostatní věci zůstaly na svých místech. Po pachateli této krádeže policie pátrá.
 
Během jednoho dne dva alkoholy za volantem
Na Lipské ulici v Chomutově kontrolovali policisté projíždějící vozidlo Škoda Falicia. Z jednání 25letého řidiče, muže ze Staňkovic, bylo patrné, že před jízdou požíval alkoholické nápoje. Podezření potvrdila provedená dechová zkouška, přístroj naměřil 2,02 promile alkoholu v dechu. Druhý řidič, 37letý muž, byl kontrolován na chomutovském sídlišti v době, kdy tudy projížděl s Oplem Vectrou. I u něj bylo dechovou zkouškou prokázáno, že před jízdou pil. Naměřené hodnoty 1,10 a 1,15 promile alkoholu v dechu. Jízdu museli oba muži předčasně ukončit,  ve zkráceném přípravném řízení jim bylo sděleno podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Chomutov 04.08.2010
 
 

vytisknout  e-mailem