Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vandal rozbil výlohu

TEPLICE - Motivem byla msta; Vloupání do domu objasněno... 

Vandal rozbil výlohu
Z poškození cizí věci je podezřelý 27letý muž, který včera večer rozbil v Bílině výlohu. Vandal vhodil kameny do skleněné výplně vchodových dveří a výlohy zastavárny a majiteli tak způsobil škodu ve výši 21 tisíc korun. Na základě popisu ho během několika minut zadrželi bílinští strážníci a muže předali policistům. Při výslechu své jednání zdůvodnil tím, že se chtěl majiteli podniku pomstít kvůli předchozím neshodám. Zadrženému bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci, za který může strávit až rok ve vězení.
Vandal rozbil výlohu.mp3 
 
Vloupání do domu objasněno
     Policisté dopadli zloděje, který se koncem července vloupal v Duchcově do rodinného domu. Lapka násilím překonal okénko vedoucí na toaletu, vnikl do domu a následně odcizil odložené kraťasy, ve kterých měl poškozený doklady a peníze. Šestatřicetiletý pachatel si převzal sdělení podezření z přečinů krádeže a porušování domovní svobody, za jejichž spáchání ho může soudce poslat až na tři roky za mříže.
Vloupání do domu objasněno.mp3 
 
Dostal chuť na sladké
     Zamlsat si zřejmě chtěl 22letý lapka, který si pro sladké dobroty zašel do bílinského supermarketu. Za šestnáct tabulek čokolády různých značek ale nehodlal zaplatit. Zboží schoval do nohavic svých kalhot a chtěl z prodejny odejít. Pozorní pracovníci ostrahy ale zlodějíčka odhalili a předali ho policistům. Ti zjistili, že muž byl v posledních třech letech odsouzen za páchání majetkové trestné činnosti, proto mu sdělili podezření z přečinu krádeže, za který může jít až na tři roky za mříže.
Dostal chuť na sladké.mp3
 
Dovolená nezačala nejlépe
     Odjezd na dovolenou zkazil rodině z Teplic neznámý pachatel. Brzy ráno si poškození chystali do auta zavazadla a do nosiče na střechu připevnili svá jízdní kola. Během několika desítek minut, než stihli vyjet, odcizil drzý zloděj z nosiče značkové jízdní kolo. Místo na cestu tak musel okradený vyrazit na policejní služebnu. Celková škoda byla vyčíslena na 38 tisíc korun, policisté případ vyšetřují jako přečin krádeže a po pachateli i odcizeném kole pátrají.
 
Další krádež nafty
     Tři sta litrů motorové nafty odcizil za zaparkovaného kamionu neznámý pachatel. Zloděj v průběhu víkendu vnikl v Teplicích do oploceného areálu poškozené firmy a z nádrže vozidla odčerpal naftu za více jak 10 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
Zmizelo sto kilo mědi
     Přibližně sto kilogramů mědi si odnesl neznámý pachatel z vodojemu v Novosedlicích. Zloděj násilím vnikl do objektu a odcizil měděné plechy, jejichž hodnotu zástupce poškozené společnosti předběžně vyčíslil na 10 tisíc korun. pokud se podaří policistům pachatele dopadnout, může jít až na dva roky do vězení.
 
 
Teplice, 27. 8. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem