Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vandalové ničili auta

LOUNY - Napáchali desetitisícové škody... 

Dosud nezjištěný vandal se koncem minulého týdne vyřádil na zaparkovaném vozidle zn. Audi A6 v Postoloprtech. Nezjištěným předmětem poškodil jeho karoserii, kterou propíchal a poničil dalšími údery. Ušetřena nezůstala ani zpětná zrcátka. Jedno poškodil a druhé utrhl a následně odcizil. Způsobenou škodu vyčíslil majitel na 170 000 Kč. 

K dalšímu poškození vozidla došlo o víkendu v Hořanech. V tomto případě se jednalo o osobní automobil zn. Renault Laguna, u kterého dosud neznámý pachatel poškodil kryty předních i zadních světel, odlomil boční zpětná zrcátka, přední i zadní stěrače a nakonec odcizil přední registrační značku. Svým jednáním napáchal škodu za 20 tisíc korun.

Oba případy policisté šetří a po pachateli-ích pátrají.

Zloději kradou ze stodol a kůlen zahradní náčiní i jízdní kola

 O víkendu přijali policisté hlášení o vloupání do stodoly v Lenešicích na Lounsku. Zloděj nejprve překonal oplocení pozemku a poté u vstupních vrat do stodoly odstranil visací zámek. Z vnitřního prostoru následně odcizil tři jízdní kola, dva křovinořezy a dvě motorové pily. Svým jednáním způsobil škodu za 110 tisíc korun. 

Další podobné vloupání bylo o víkendu policistům oznámeno z obce Peruc. Dosud nezjištěný poberta se tam vloupal do kůlny u jedné chaty, ze které si přisvojil motorovou sekačku na trávu, elektrický křovinořez, vertikulátor, různé pracovní nářadí, ale i tři horská kola a chlazení na pivo s výčepním zařízením. Celková škoda byla v tomto případě odhadnuta na 95 200 Kč.   

Ve stejnou dobu se zatím nezjištěný pachatel vloupal i do dvou kůlen na pozemku jedné chalupy v Buškovicích. Rovněž si přisvojil různou zahradní techniku a nářadí, dále bazénové vybavení, ale také dřevoobráběcí stroj, čímž způsobil škodu za celkem 35 650 Kč.

Ve všech případech zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření z tresného činu krádeže, ve dvou navíc i pro trestný čin porušování domovní svobody.

Louny, 12. července 2010

vytisknout  e-mailem