Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vandalové řádili

CHOMUTOV - Čtyři na jednoho, Další zraněný motorkář.... 

Vandalové řádili
Dva případy sprejerství řeší policisté. Fasádu domu v ulici Kludského v Jirkově kdosi poškodil tím, že ji postříkal zelenou barvou. Na zeď nastříkal různé nečitelné nápisy. Oprava bude majitele stát nejméně 9 tisíc korun. Druhý případ řeší policisté ve Březně. Na místním nádraží neznámý vandal poškodil dva nákladní vagóny nastříkáním různých nápisů. V tomto případě bude škoda upřesněna dodatečně. Neznámým vandalům hrozí obvinění z trestného činu poškození cizí věci, za který je soud může poslat až na rok do vězení.
 
Čtyři na jednoho
Chomutovští policisté zasahovali na Mostecké ulici, kde čtveřice mužů napadla před hostincem dalšího muže. V napadání pokračovali i v době, kdy poškozený skončil na zemi. Zranění, která muž utrpěl, si vyžádala převoz na ošetření do nemocnice. Jak dlouho se bude léčit, není v tuto chvíli známé. Na pachatele ve věku 28, 26, 21 a 25 let z Jindřichova Hradce čeká obvinění z výtržnictví. Okolnosti napadení nadále šetří policie.
 
Další zraněný motorkář
Sice v nemocnici, ale živý, skončil 28letý cizinec, který včera boural s motocyklem na silnici poblíž obce Petlery. Stroj Kawasaki při projíždění levotočivé zatáčky nezvládl, v důsledku nepřiměřené rychlosti vyjel mimo komunikaci, sjel ze svahu a havaroval. Zranění, která utrpěl, si vyžádala hospitalizaci v nemocnici, doba léčení nebyla upřesněna. Alkohol u řidiče vyloučila na místě provedená dechová zkouška. Na motocyklu vznikla škoda ve výši 50 tisíc korun. Vyšetřování nadále pokračuje.
 
Z balkonu sebral kolo
23letý Jirkovák je podezřelý z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Ve Tkalcovské ulici vnikl na balkon ve zvýšeném přízemí panelového domu, který je součástí bytu majitele. Na místě sebral volně uložené jízdní kolo v hodnotě 3 tisíce korun. Pro majetkovou trestnou činnost stál před soudem v nedávné době, ale ani pravomocné odsouzení ho v pokračování trestné činnosti neodradilo. Krádež šetří policisté z místního obvodního oddělení.
 
Ještě, že si vzpomněl
Na útvar policie v Klášterci nad Ohří se dostavil majitel vozidla VW Golf a oznámil, že auto zmizelo. Škodu stanovil na 21 tisíc korun. Při výpovědi uvedl, že po návratu do bydliště vozidlo zaparkoval v ulici Palackého, odkud ho neznámý zloděj odvezl na neznámé místo. Už následující den mohli policisté pátrání po vozidle odvolat. Majitel si totiž vzpomněl, že s autem netradičně zaparkoval v jiné ulici. Tam také vozidlo našel v pořádku nepoškozené. Jelikož nedošlo ke spáchání trestného činu, vyšetřování případu policisté odloží.
 
Zloděj v bytě
Do neobydleného bytu v Bělohorské ulici vnikl zloděj. Byt, který je prázdný z důvodů rekonstrukce prohledal a odcizil plynová kamna, dřez z linky s baterií, plynový bojler a další věci. Majitel vyčíslil celkovou škodu na necelých 10 tisíc korun. Krádež šetří chomutovští policisté.
 
15. května 2012  
nprap. Marie Pivková
 

vytisknout  e-mailem