Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vážná dopravní nehoda kamionu

CHOMUTOV - Kamion i osobní vozidlo začaly hořet, Z diskotéky bez kabelky, Drogy vyráběli v lesíku i v bytě...... 

Vážná dopravní nehoda
36letý muž z Trutnovska řídil včera nad ránem nákladní automobil Volvo s nákladním přívěsem na rychlostní silnici R7 ve směru od Prahy na Chomutov. S autem přejel mimo komunikaci na krajnici, dostal smyk, částečně najel do příkopu, kde se mu přívěs odpojil. Auto vyjelo zpět na silnici, kde se převrátilo. Ve stejném směru jízdy za kamionem jelo osobní vozidlo Hyundai i30. Jeho řidička, 30letá žena z Chomutova, nestačila zareagovat na vzniklou situaci a narazila přední částí svého auta do kamionu. Vzhledem k poškození nádrže na palivo u kamionu došlo k následnému požáru obou aut. Při střetu utrpěla řidička osobního vozidla zranění, která si vyžádala letecký transport do nemocnice v Praze. Druhý vrtulník převezl do nemocnice v Plzni i spolujezdkyni – 49letou ženu z okresního města. Její dvě nezletilé děti převezla sanitka do nemocnice v Ústí nad Labem. Tam také skončil i řidič kamionu. Celková škoda byla odhadnuta na 4,3 milionu korun. Alkohol byl na místě u obou řidičů vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Uhašení vozidel provedli hasiči. Silnice R7 byla až do odpoledních hodin uzavřená, dopravu policisté odkláněli po souběžné původní silnici 1/7. Co bylo přesnou příčinou nehody, je předmětem dalšího šetření, policisté nevylučují ani mikrospánek řidiče kamionu.

Z diskotéky bez kabelky
Na chomutovský útvar policie se obrátila žena z Jirkova a oznámila krádež. Uvedla, že navštívila diskotéku v centru města a kdosi jí sebral kabelku. Kromě značkové tašky přišla i o klíče, osobní doklady a mobilní telefon. Škoda se vyšplhala na téměř 10 tisíc korun.

Drogy vyráběli v lesíku i v bytě
Dva muže ve věku 35 a 39 let a 27letou ženu obvinili chomutovští kriminalisté z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Zatímco muž a žena od června do listopadu loňského roku neoprávněně vyráběli v lesním prostoru za obcí Droužkovice zakázanou látku metamfetamin pervitin, jejich 39letý společník jim práci organizoval a obstarával jim potřebné předměty a léky určené k výrobě drog. Policisté uvedené věci zajistili. Obvinění si všichni tři již převzali.
Policisté dále zjistili, že 39letý muž se podílel na další výrobě drog – pervitinu, tentokrát v bytě v ulici Kundratická. Za pomoci mužů ve věku 38 a 43 let nejméně od září loňského roku vyráběl zakázanou drogu. I v tomto případě byli všichni tři obviněni, na 39letého muže byl navíc podán návrh na vzetí do vazby. Na příkaz soudce Okresního osudu však byl propuštěn na svobodu. Vyšetřování nadále pokračuje.

Zloděj na půdě
Před časem jsme informovali o případu vloupání na půdu domu v ulici Jakoubka ze Stříbra. Na začátku měsíce dubna letošního roku kdosi překonal vstupní dveře do domu, dostal se až na půdu a tam sebral majiteli z kávovaru elektroniku a měděnou spirálu. Kromě toho poškodil i chladící jednotku, odkud také zmizela spirála. Majitel stanovil škodu na 21 tisíc korun. Policistům netrvalo dlouho a zjistili, že uvedené jednání má na svědomí 52letý muž z okresního města. Po výslechu mu sdělili podezření z krádeže.

Lahví do hlavy
Na ošetření v kadaňské nemocnici skončil 36letý muž, který se svojí družkou bydlí v ulici Lesní. Doma se spolu nejdříve pohádali a pak ho žena udeřila skleněnou lahví do hlavy. Když na místo přijeli policisté, provedli  dechovou zkoušku, která byla pozitivní. Přístroj ukázal výsledek – 1,7 promile alkoholu v dechu. Co incident vyprovokovalo, vyšetřují nadále policisté z Klášterce nad Ohří. Jednání ženy vyhodnotili jako ublížení na zdraví.

Rozdával rány
Neoprávněný zásah do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru a porušování domovní svobody vyšetřují chomutovští policisté. Uvedeného jednání se dopustil 47letý místní obyvatel. Na Spořické ulici zaklepal na dveře do pokoje poškozené, bez pozvání vnikl dovnitř a tam napadl nejen ženu, ale i jejího přítele. Vzduchem létaly rány pěstí i facky, které si naštěstí nevyžádaly lékařský zásah. Pak útočník z bytu odešel. Co bylo příčinou uvedeného jednání, policisté nadále vyšetřují.

19. května 2015

nprap. Marie Pivková
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence Chomutov
tlf.974 433 207
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

 

vytisknout  e-mailem