Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ve vězení se nenapravil

TEPLICKO - Recidivista zase kradl; Mobil ukradl zaměstnanec; Alkohol za volant nepatří... 

Ve vězení se nenapravil

     Ani opakované nepodmíněné tresty odnětí svobody neodradily 30letého recidivistu od krádeže zboží v teplickém marketu. V minulosti 17krát odsouzený muž, který se teprve letos v lednu vrátil z vězení, kde si odpykával 16měsíční trest za krádeže, v pátek dopoledne odcizil na prodejní ploše svinovací metr, řetěz na motorovou pilu a několik kleští. Zboží za necelé čtyři tisíce si schoval pod bundu a poté prošel pokladní zónou, kde ho zastavil pracovník ostrahy. Policisté recidivistovi sdělili podezření z přečinu krádeže, za který ho může soudce poslat až na tři roky zpátky za mříže.

Mobil ukradl zaměstnanec

     Z přečinu krádeže byl obviněn 28letý muž, který loni pracoval v teplické prodejně elektro zboží. Z nezamčené skříně v kanceláři odcizil mobilní telefon v hodnotě přes šest tisíc korun, který následně po nějakou dobu sám používal, policistům se po několikaměsíčním vyšetřování podařilo prokázat, že má krádež na svědomí právě on. Pokud bude muž uznán vinným, hrozí mu až dvouletý trest odnětí svobody.

Alkohol za volant nepatří

     Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý 31letý muž, který v noci z pátku na sobotu havaroval v Teplicích. Muž nezvládl řízení vozidla a narazil čelně do sloupu trolejového vedení, v důsledku nárazu utrpěl zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření. Policisté mu naměřili přes 2,1 promile alkoholu v dechu a na místě mu zadrželi řidičský průkaz, v případě prokázání viny by mohl strávit až tři roky ve vězení.

     Ze spáchání stejného přečinu je podezřelý také 48letý muž, kterého kontrolovala za volantem osobního vozidla policejní hlídka v neděli dopoledne. Řidič „nadýchal“ přes 1,5 promile, pokud bude odsouzen, hrozí mu až roční trest odnětí svobody.

Vykradené auto

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Teplicích vloupal do zaparkovaného auta. Zlákala ho zřejmě kamera připevněná na čelním skle, vozidlo pak ještě prohledal a našel navigaci, kterou také odcizil. Celková škoda byla vyčíslena na více jak sedm tisíc korun, v případě dopadení hrozí pachateli trestní stíhání pro přečin krádeže a až dvouleté vězení.

20. 3. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem