Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Viděli jste nehodu?

DĚČÍN - Auto prostě trezor není; Moc si nepolepšil 

Podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky ve zkráceném přípravném řízení si včera z dopravního inspektorátu odnesl třiačtyřicetiletý muž. V neděli desátého června v odpoledních hodinách na trase z Ústí nad Labem – Děčín v obci Dobkovice havaroval se svým vozidlem v ne právě střízlivém stavu. Vjel do protisměrného pruhu, kde dostal smyk a dále pokračoval mimo vozovku. Zde se srazil se zábradlím silniční propusti a přes travnatý svah se vrátil na silnici. Když se vůz zastavil, zůstal stát podélně za levým okrajem komunikace. Policisté, kteří na místo dorazili, odvezli řidiče na odběr biologického materiálu do nemocnice, neboť dechová zkouška se mu příliš nedařila. Výsledek odborného vyšetření hovoří o více, než dvou promile alkoholu v krvi. V době nehody mělo kolem inkriminovaného místa projíždět směrem do Ústí nad Labem vozidlo BMW 118i tmavě šedé, nebo černé barvy, SPZ začínající 5U2, jehož řidič by mohl policistům poskytnout důležité svědectví o průběhu této kolize. Policie tedy žádá nejen řidiče uvedeného vozidla, ale jakékoli další případné svědky, aby kontaktovali číslo 974 432 570, nebo linku 158.
 
 
Auto prostě trezor není
 
Dalším, kdo nalákal lapku do svého vozidla na aktovku uloženou na podlaze, je sedmatřicetiletá žena z Děčína. Včera ponechala automobil zaparkovaný na ulici Kamenická a zloděj na sebe nenechal dlouho čekat. Poškozená tak přišla o jednadvacet tisíc korun, které měla v aktovce uložené. Policisté opět varují před takovýmto lehkovážným počínáním. Jakékoli cennosti, aktovky, batohy, elektronika, notebooky a další věci ponechané bez dozoru v automobilech jsou spolehlivým magnetem pro nekalé živly a velmi často se na to doplácí. Po pachateli pátrají Strážci zákona z obvodního oddělení. Dopustil se krádeže, za kterou může být potrestán až dvouletým vězením.
 
 
Moc si nepolepšil
 
Varnsdorfští policisté hlídkující včera večer v ulicích zastavili v Dolním Podluží ke kontrole vozidlo, za jehož volantem seděl třiadvacetiletý mladík. Záhy se však ukázalo, že dotyčný má vyslovený zákaz řízení vozidel až do roku 2014, který evidentně nerespektuje. Teď mu tedy k zákazu přibylo ještě podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, za který zákoník nabízí trest odnětím svobody v délce až tří let.
 
 
 
19. června 2012
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem