Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vlak najel do stromu

DĚČÍNSKO - Včera v odpoledních hodinách zastavil spadlý kmen stromu na více jak tři hodiny provoz na železniční trati mezi Německem a Děčínem. Nikdo nebyl zraněn. 

Ve středu 15. května, krátce před 16. hodinou,  přijal operační důstojník na tísňovou linku oznámení o nárazu mezinárodního osobního vlaku do stromu na železniční trati mezi Německem a Děčínem.  U obce Dolní Žleb  došlo ke střetu vlaku s kmenem stromu, který spadl ze svahu do kolejiště.

V uvedenou dobu cestovalo v mezinárodním vlaku cca 135 osob. Nikdo nebyl naštěstí zraněn. Úsek železniční tratě byl po dobu více jak tří hodin  uzavřen. Na místě zasahovaly složky Integrovaného záchranného systému a drážní inspekce. Policisté na místě provedli strojvedoucímu dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Škoda, která při nehodě vznikla, byla vyčíslena na více než 500 000 korun. Provoz na trati byl obnoven kolem 19:30 hod.

Případ si převzali děčínští kriminalisté, kteří nyní zjišťují příčiny a veškeré okolnosti. Mimo jiné pracují s verzí, že k pádu kmene stromu do kolejiště, mohlo dojít v důsledku jeho pokácení v těžko přístupném svahu nad železniční  tratí.  Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti.

Děčín  16. května  2024
por. Bc. Eliška Kubíčková
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem