Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vloupání a krádež

CHOMUTOV - Muž kradl v ordinaci i v obchodě, Při návštěvě sebrala peníze, Poškozený plot..... 

Vloupání a krádež
Kriminalisté v Kadani obvinili z krádeže 30letého muže z Klášterce nad Ohří. Tento týden vnikl do ordinace praktického lékaře v Klášterci nad Ohří. Místnost prohledal a ze stolu sebral lékaři notebook s brašnou. Majitel vyčíslil škodu na 3 tisíce korun. Jedna krádež mu nestačila, a proto se vydal do místního marketu. Do rukávu uschoval čtyři balení čokolády a pokladnou prošel bez zaplacení částky 40 korun. Byl zadržen pracovníky bezpečnostní agentury a předán přivolané policejní hlídce. Po nezbytných úkonech skončil v policejní cele a vzhledem k jeho minulosti, kdy nedávno stál před soudem také za krádeže, byl podán návrh na jeho vzetí do vazby.

Při návštěvě sebrala peníze
Chomutovští policisté vyšetřují jednání 21leté ženy z okresního města. Při návštěvě v bytě ve Školní ulici využila chvilkové nepozornosti poškozené ke krádeži. Když zůstala sama v obývacím pokoji, sebrala z prosklené skříně pět kusů bankovek v celkové hodnotě 5 tisíc korun. Žena si již vyslechla podezření z krádeže.

Vandal zničil plot
Škodu za téměř 50 tisíc korun za sebou zanechal neznámý pachatel, který vnikl do zahradní kolonie na zadních Vinohradech v Chomutově. Při tomto jednání poškodil drátěné oplocení mezi zahrádkami a sportovním areálem. Město, které bude oplocení opravovat, vyčíslilo škodu na uvedenou částku. Případnému pachateli nyní hrozí obvinění z trestného činu poškození cizí věci.

Pro alkohol na balkon
Jak jsme již před časem informovali, policisté v Jirkově pátrali od března letošního roku po neznámém pachateli, který v Alešově ulici vlezl na balkon poškozeného a tam kradl. Majitel uvedl, že zmizelo několik balení limonád různých značek, pět balení piva, tři lahve domácího vaječného koňaku, několik lahví whisky a pár značkových botasek. Z krádeže mohli muži zákona nyní obvinit dvojici místních obyvatel. Muži ve věku 25 a 29 let přišli na místo společně, jeden vylez na balkon, a věci házel druhému, který stál na zemi. Pak i s lupem z místa odešli, věci použili pro vlastní potřebu. Majitel stanovil celkovou škodu na 5200 korun. Obvinění z krádeže a porušování domovní svobody si již oba převzali, vyšetřování nadále pokračuje.

Poškozené ovládání
V Klášterci nad Ohří pátrají po totožnosti neznámého vandala, který v úterý tento týden poškodil plošinu u domu v Krátké ulici. Na místě bylo zjištěno, že kdosi zdvihací plošinu posunul z horní části do spodní a tím poškodil ovládání a funkčnost zařízení. Oprava bude stát nejméně 10 tisíc korun. Skutek policisté vyhodnotili jako poškození cizí věci.

29. května 2015
nprap. Marie Pivková
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence Chomutov
tlf.974 433 207
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

 

 

vytisknout  e-mailem