Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vloupání do bytu objasněno

TEPLICE - Krádeže se dopustili dva muži; Loupež za bílého dne... 

Vloupání do bytu objasněno
     Policisté dopadli pachatele, kteří se začátkem března letošního roku vloupali do bytu v Teplicích. Dva muži ve věku 22 a 30 let po předchozí vzájemné domluvě společně za pomoci přistaveného žebříku vnikli do bytu v přízemí činžovního domu. Odnesli si televizor, DVD přehrávač, mobilní telefon, CD a DVD nosiče a další věci v hodnotě přes 6 tisíc korun. Oba zloděje policisté obvinili z přečinů krádeže formou spolupachatelství a porušování svobody, za které jim u soudu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta. U staršího zloděje zřejmě soudce přihlédne ke skutečnosti, že byl v posledních třech letech za majetkovou trestnou činnost odsouzen.
 
Loupež za bílého dne
     Loupež za bílého dne spáchala dosud neznámá pachatelka. Ta kolem půl třetí odpoledne v Dubí přepadla seniorku, která byla na procházce. Do ženy strčila, až poškozená upadla na zem a následně jí z ramene strhla kabelku s doklady a penězi. Policisté jednání neznámé ženy kvalifikovali jako zločin loupeže, za který hrozí pachatelce až desetiletý trest odnětí svobody.
 
Vykradený kamion
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Teplicích vloupal do nákladního vozidla. Zloděj nejdříve vnikl do kabiny zaparkovaného kamionu a odcizil z ní autorádio, následně se pokusil vniknout do nákladového prostoru vozidla. Lapka však nebyl úspěšný, poškodil pouze zámek, ale do nákladového prostoru se mu vloupat nepodařilo. Celková škoda byla vyčíslena na 10 tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a poškození cizí věci.
 
Kdo viděl nehodu?
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedené dopravní nehody o spolupráci.     K události došlo dne 12. července 2011 v 07:40 hodin na silnici 1. třídy č. 8 v katastru obce Žalany. Během jízdy zde z neustanoveného vozidla odpadl nezjištěný předmět, který poškodil osobní vozidlo tovární značky Škoda Fabia.
     Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 263 (260), nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 12. 7. 2011, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem