Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vloupání do chaty

CHOMUTOV - Zloděje přilákaly kabely, Peníze mu nepatřily... 

Vloupání do chaty
Kdosi se pokusil vloupat do rekreační chaty v obci Rudolice.  Zámek u dveří útoku pachatele odolal, skleněná výplň u dveří ovšem nikoli. Zloděj uvnitř všechno prohledal a odnesl si různé elektrické nářadí, vzduchovku, prodlužovací kabel a dva set top boxy. Dále pak vypáčil zámek u kůlny za chatou, tu opět prohledal, ale všechny věci zůstaly na svých místech. Při odchodu za sebou pachatel zanechal celkovou škodu ve výši 32 tisíc korun. Policisté zahájili vyšetřování trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a poškozování cizí věci.
 
Zloděje přilákaly kabely
Do truhlářské dílny v okresním městě se vloupal zloděj. Na místě policejní hlídka zjistila, že pachatel vnikl do haly a odtud pak do samotné truhlárny. Z různých přístrojů odřezal kabely a tyto odcizil. Majitel uvedl, že zmizelo celkem 112 metrů kabelů v hodnotě 3600 korun. Dalších tisíc korun bude stát oprava poškozeného zařízení.
 
Peníze mu nepatřily
Ze zpronevěry je podezřelý 34letý Jirkovák. Od svého zaměstnavatele převzal v polovině ledna finanční hotovost ve výši 31 tisíc korun na montáž tažného zařízení k firemnímu vozidlu. Peníze přijal, montáž nezaplatil a hotovost si ponechal. Odešel z firmy a od té doby je nekontaktní. Na výzvy majitelky, celou věc vyřešit, nereaguje. Ta se proto obrátila na policii, která případ začala vyšetřovat.
 
Přišel o majetek
O digitální fotoaparát a hotovost ve výši 7800 korun přišel muž z Chomutova. Uvedené věci odnesla ze společného bytu v Jirkovské ulici jeho bývalá přítelkyně, se kterou se rozešel. Nepomohly ani výhrůžky, že vše oznámí na policii, žena peníze ani fotoaparát vrátit nechce.Jednáním 18leté ženy z Teplic se začala zabývat policie.
 
Prodával drogy
Dvěma nezletilým dívkám prodával drogy 24letý Chomutovák. Policisté zjistili, že jim Pervitin prodal v nejméně pěti případech a to na různých místech ve městě. Za drogy od nich inkasoval hotovost ve výši tisíc korun. Obvinění z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy si již převzal a byl propuštěn. Jeho další vyšetřování bude probíhat na svobodě. Soud ho může za uvedenou trestnou činnost poslat na jeden rok až na pět let za mříže.
 
Peněženka nebyla její
Obvinění z trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku si převzala 51letá Jirkovačka. V místním marketu sebrala ze země peněženku a ačkoli věděla, že vypadla z kapsy přítomnému muži, tuto mu nevrátila, ale odešla s ní z prodejny pryč. Peněženka byla nalezena, naštěstí všechny platební karty a ostatní doklady byly v pořádku, zmizely pouze tři stokoruny. Případ nadále šetří policie.
 
Zmizela hokejová výstroj
Na balkon, ve zvýšeném přízemí domu v ulici Vítězslava Nezvala v Chomutově, vlezl zloděj. Majitel zde měl uloženou hokejovou výstroj a o tu přišel. Kromě dvou dresů, zmizely brusle, přilba, kalhoty a další vybavení hokejisty. Všechny věci odnesl zloděj v nalezené sportovní tašce. Opatřit si novou výstroj bude poškozeného stát nejméně jedenáct tisíc korun. Krádež šetří policie.
 
Chomutov 12.února 2010

vytisknout  e-mailem