Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vloupání do domu objasněno

TEPLICE - Recidivistovi hrozí až pět let; Boural opilý v cizím autě... 

Vloupání do domu objasněno
     Policisté po několikaměsíčním vyšetřování dopadli 54letého zloděje, který v polovině dubna vykradl v Teplicích rodinný dům. Pachatel vnikl na oplocený pozemek a následně se vloupal do domu, který prohledal a odcizil z něj šperky a peníze. Z přilehlé dílny si pak ještě odnesl značkové elektrické ruční nářadí, celkem připravil majitele domu o majetek za 112 tisíc korun. Muž, který už má s majetkovou trestnou činností nemalé zkušenosti, byl obviněn z přečinů krádeže a porušování domovní svobody, za které ho může soudce poslat zpátky za mříže až na pět let.
 
Boural opilý v cizím autě
Na pořádný malér si zadělal 26letý muž, který v neděli boural v Teplicích. Při návštěvě v bytě svého známého, se kterým popíjeli alkohol, se bez jeho vědomí zmocnil volně odložených klíčů od osobního vozidla Škoda Felicia. Auto poté za pomoci ukradených klíčů odcizil, v ulici Modlanská ale nezvládl řízení a sjel mimo vozovku, kde s vozidlem narazil do stromu. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili téměř dvě a půl promile alkoholu v dechu. Noc tak muž strávil v policejní cele a po vystřízlivění mu bylo sděleno podezření z přečinů neoprávněného užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky, za které může být odsouzen až k tříletému trestu odnětí svobody.
 
Krade se snad všechno
     Policisté se při vyšetřování majetkové trestné činnosti setkávají s různými kuriózními případy, kdy pachatelé odcizí i věci, kterých by si poctivý člověk vůbec nevšiml. Ať již to jsou krádeže prázdných přepravek, slunečníků, dřeva, dopravních značek, nebo jiných „komodit“, které zloději kradou, jedno mají vždy společné. Někomu způsobí nepříjemnosti a mnohdy i nemalou škodu. Nepříjemně překvapený byl i majitel automatu na žvýkačky a hopsavé koule, který byl umístěný v centru Teplic. Pachatele neodradila ani skutečnost, že automat byl přivázaný ocelovým lankem a celý ho odcizil včetně obsahu a drobných mincí v zásobníku. Zda zloděj zatoužil po penězích, žvýkačkách nebo po hračkách, bude policistům jasné až v případě, že se jim ho podaří dopadnout. Zatím věc prověřují jako přečin krádeže, za který hrozí pachateli až dvouleté vězení.
 
Dvě vykradená vozidla
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Teplicích vloupal do zaparkovaného vozidla. Z auta si odnesl panel k rádiu, dámskou kabelku s doklady a navíc přibral kryt zavazadlového prostoru, ve kterém byly zabudované reproduktory a subwoofer. Oznamovatelka vyčíslila celkovou škodu na pět tisíc korun. Včera došlo v Teplicích i k dalšímu vloupání do automobilu, z něhož si pachatel odnesl čtyři florbalové hokejky a vak na florbalové hole, i v tomto případě se škoda přiblížila pětitisícové hranici. V obou případech byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 6. 11. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem