Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vloupání do kanceláře

CHOMUTOV - Nedbá na výchovu dcery, Jízdu musela předčasně ukončit... 

Vloupání do kanceláře
Neznámý zloděj vnikl do budovy jedné kadaňské firmy. Z kanceláře odcizil počítač s příslušenstvím, kombinované kladivo a nastřelovačku do betonu, další nářadí pak sebral z dílny. Při odchodu za sebou zanechal celkovou škodu ve výši 52 tisíc korun. Po pachateli krádeže pátrají policisté z místního obvodního oddělení. 
 
Nedbá na výchovu dcery
41letá žena z Chomutova se bude zodpovídat z trestného činu ohrožování výchovy dítěte. Tato nezodpovědná matka se řádně nestará o svou nezletilou dceru, dítě nedochází řádně na povinnou výuku do základní školy, kde má větší počet zameškaných, neomluvených hodin.Matka byla za stejné jednání již řešena přestupkovou komisí, ale z jednání si nevzala žádné ponaučení. Hrozí jí proto obvinění z trestného činu, za který může skončit až na dva roky ve vězení.
 
Jízdu musela předčasně ukončit
Policejní hlídka kontrolovala na Palackého ulici v okresním městě projíždějící vozidlo Hyundai Lantra. Za volantem auta seděla 27letá řidička. Kontrolou bylo prokázáno, že má vysloveny hned dva zákazy řízení motorových vozidel a to Magistrátem Chomutov. Zákazy končí až na konci příštího roku, ale toto rozhodnutí žena nerespektuje. Policisté skutek šetří jako maření výkonu úředního rozhodnutí.
 
Krádež ve škole
Chomutovští policisté přijali oznámení o krádeži v místní škole. Kdosi vnikl do budovy školy a odtud se dostal až do kanceláře vedoucí školní jídelny. Tam našel volně odloženou kabelku, což ho přimělo ke krádeži. Z tašky odcizil nejen hotovost, ale i poukázky na nákup, osobní doklady a dvě kreditní karty. Majitelce vznikla škoda za necelé dva tisíce korun. Za neoprávněné opatření platebního prostředku hrozí pachateli až dvouletý trest odnětí svobody.
 
01.12.2010
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem