Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vloupání do kostela

LOUNY - Zmizely sošky a cínové píšťaly... 

Koncem minulého týdne se do jednoho kostela na Podbořansku vloupal dosud nezjištěný pachatel. Zloděj nejprve překonal zděný plot a pomocí nalezeného stolu vnikl již rozbitým oknem dovnitř. Prostory kostela prohledal a následně odcizil tři dřevěné sochy světců v hodnotě 190 000 Kč a 32 kusů cínových píšťal v dosud nezjištěné hodnotě. Dále poberta poškodil dřevěný rám obrazu a neodbornou manipulací poničil plátno s olejomalbou, které následně zanechal pohozené poblíž místa krádeže. Tím způsobil další škodu ve výši 200 000 Kč. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a poškození cizí věci, po pachateli pátrají.
 
Krkavčí matka
 
Na své dítě žijící s otcem na Podbořansku neplatí výživné 32letá matka z Karlovarska. Ač věděla, že je k tomu ze zákona o rodině povinna a bylo v jejích možnostech a schopnostech přispívat měsíčně částkou 800 Kč, jak jí stanovil Okresní soud v Lounech, k rukám otce dítěte tak nečinila. Její dluh se vyšplhal až na cca 30 tisíc korun. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování proto ženu obvinil z trestného činu zanedbání povinné výživy. V případě odsouzení jí hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Kabely v kurzu
 
Nejednu krádež různých kabelů šetří v těchto dnech policisté lounského okresu. Třicet metrů čtyřžílového měděného kabelu s rozvaděčem zmizelo například i z jednoho skladu žatecké firmy, kam dosud nezjištěný pachatel vnikl v minulých dnech násilným způsobem. Odcizením tak způsobil škodu za 6 000 Kč a poškozením zařízení za 2 000 Kč. Policisté v této věci již zahájili úkony trestního řízení, po pachateli pátrají.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 12. března 2012

vytisknout  e-mailem