Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vloupání do rekreačních chat

ÚSTÍ NAD LABEM - Z jedné zloděj odcizil skoro všechno. Do druhé se pouze urputně dostával. 

Chlumečtí policisté šetří případ vloupání do dvou rekreačních chat. Dosud neznámý pachatel se v průběhu dvou dnů od 12.-14.1. vloupal do dvou rekreačních chat v zahradní kolonii Hrbovice. Z první chaty po prohledání odcizil motorovou sekačku, motorovou pilu, ponorné čerpadlo, DVD přehrávač, anténu, kabely, set top box a další drobnosti. U druhé chaty pouze poškodil zámky, zárubně a mříže. Celková způsobená škoda se pohybuje kolem 23 tisíc korun.

Vloupání do bytu
Dosud neznámý pachatel se v průběhu pátečního dopoledne vloupal do bytu v panelovém domě v ulici Žežická. Z tohoto bytu následně majiteli odcizil notebook, mobilní telefon, batoh, dva fotoaparáty a šperky. Způsobená škoda se pohybuje kolem 22 tisíc korun.

Policisté zadrželi pachatele
Policistům z oddělení hlídkové služby se podařilo krátce po půlnoci zadržet pachatele, kteří ujížděli z místa činu. Tito pachatelé se v ulici Žežická chvíli předtím vloupali do sklepních kójí v panelovém domě. Nic z nich ovšem neodcizili, neboť byli vyrušeni náhodným svědkem, který ihned zalarmoval policii.

Zloděj seniorce vytrhl kabelku
V sobotu v podvečerních hodinách v Krásném Březně v ulici Na Sklípku neznámý pachatel zezadu přistoupil k 81leté seniorce a z ruky jí vytrhl kabelku s mobilním telefonem, deštníkem a doklady. Seniorka naštěstí nebyla zraněna, ale utrpěla šok. Zloděj jí způsobil škodu kolem 3 tisíc korun.

Kradl v obchodě s oblečením
Ústečtí policisté ve zkráceném přípravném řízení ukončili případ krádeže, kdy podezřelý 41letý muž si v obchodním centru v obchodě s oblečením do tašky uschoval tři pánské košile v hodnotě 2400 korun a následně bez  zaplacení prošel přes pokladny. K jeho překvapení byl zde zadržen ostrahou prodejny a předán do rukou policistů. Pro obdobnou trestnou činnost byl v minulosti již odsouzen.

Opilec za volantem
Policisté v sobotu krátce před devátou hodinou večer na Střekově v ulici Jeseniova kontrolovali 47letého řidiče. Při této kontrole bylo zjevné, že řidič před jízdou pil alkohol, což také potvrdila dechová zkouška s výsledkem 2,33 promile. Tento muž je v současné době podezřelý z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky a hrozí mu trest odnětí svobody až do výše 1 roku, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

por. Bc. Veronika Hyšplerová
Ústí nad Labem 16.1.2012
 

vytisknout  e-mailem