Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vloupání do tabáku

CHOMUTOV - Kradli ve skladu, Za napadení nebude potrestán.... 

Vloupání do tabáku
Neznámý zloděj odcizil z kartonových beden u prodejny tabáku v centru města věci za téměř 6 tisíc korun. Kromě DVD nosičů, zmizely časopisy, sportovní hry-karty, modely letadel a vozidel, křížovky a diář. Krádež vyšetřují chomutovští policisté.
 
Kradli ve skladu
Škodu za necelá dva tisíce korun způsobila dvojice pachatelů ve věku 35 a 50 let. Muži vnikli do areálu tušimické elektrárny a ze skladu odcizili hliníkové kroužky, válečky a trubky. S lupem odejít již nestačili, byli zadrženi. Na oba čeká obvinění z krádeže.
 
Za napadení nebude potrestán
Policisté v Kadani přijali oznámení o napadení ženy v Chomutovské ulici. Poškozená při výpovědi uvedla, že ji napadl 36letý druh, se kterým žije ve společné domácnosti. Na ženu zaútočil v bytě a pak ji vyhodil na chodbu domu. Žena při potyčce utrpěla zranění, které si vyžádalo ošetření u lékaře s následnou dobou léčení. Za ublížení na zdraví však násilník potrestán nebude. Napadená totiž využila svého práva a vzala zpět souhlas s trestním stíháním. Policisté vyšetřování případu odložili.
 
Za plyn neplatili
Chomutovští policisté pátrají po pachateli, který v Puchmajerově ulici odebíral plyn, za který neplatil. Zástupce společnosti, která plyn dodává, totiž zjistil neoprávněný zásah do plynového měřidla na chodbě domu. Poškození potvrdila i znalecká expertiza plynoměru. Zástupce poškozené firmy vyčíslil škodu na 45 tisíc korun. Skutek policisté vyšetřují jako krádež.
 
Podmínka nestačila
Okresní soud Chomutov potrestal v roce 2010 podmínečným trestem 28letého muže z Jirkova. Nestaral se totiž o svoji nezletilou dceru a její matce neposílal řádně výživné. Z potrestání si zřejmě muž nevzal ponaučení. Peníze na výživu dcery opět řádně neplatí, od června letošního roku dluží 6 tisíc korun. Obvinění z trestného činu zanedbání povinné výživy si již převzal, nyní může skončit až na tři roky ve vězení.
 
Na zboží neměli peníze
Na dvojici pachatelů – 24letého muže a 21letou ženu čeká obvinění z krádeže. Od konce května do současné doby totiž provedli celkem osm krádeží zboží v místních marketech. Jelikož neměli peníze, snažili se věci ukrýt a odejít bez placení. Na místě je však zadržela bezpečnostní služba. Kradli sladkosti, kosmetiku, oblečení a potraviny. Hodnota odcizených věcí přesáhla 5600 korun. Vyšetřování je vedeno na svobodě.
 
Při úklidu zmizely značky
Přenosné dopravní značení za téměř 30 tisíc korun zmizelo v katastru okresního města. Firmě, která provádí blokové čistění, zmizelo od konce března celkem 20 kusů kompletních přenosných kovových pozinkovaných dopravních značek. Po totožnosti pachatele této krádeže pátrají policisté.
 
16. listopadu 2011
nprap. Marie Pivková   

vytisknout  e-mailem