Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vrátili se na místo činu

MOST - Měli smůlu, už tam byli policisté; Asi chtěl svítit levněji + další info 

Návrat na místo činu se vymstil trojici mladých Mostečanů. Přímo tam je dopadli policisté, kteří právě prováděli ohledání. Mladíci měli v horách na Litvínovsku krást naftu z traktoru. Při tom byli vyrušeni svědkem a tak nasedli do auta a odjeli. Na místě po nich zůstaly dva kanystry s pohonnými hmotami. Povedené trojici to zřejmě nedalo a vrátila se. Smůla je ale nasměrovala přímo do rukou strážců zákona. Ti je navíc podezírají z dalších dvou skutků, naftu měli odčerpat i z jiných traktorů. Celková škoda je vyčíslena na 5.600 korun. Mladíci, dva 24letí a jeden 18letý, nyní čelí podezření ze spáchání přečinu krádež vloupáním. Případ šetří policisté z Nové Vsi v Horách.
 
Asi chtěl svítit levněji
Spořílkem asi bude 34letý muž z Litvínovska. Ten coby zákazník zavítal do litvínovského marketu a zaměřil se na úsporné žárovky. V tom by problém nebyl, kdyby za vybrané zboží hodlal zaplatit. Různé druhy žárovek v hodnotě téměř 3.300 korun měl ale ukrást. Kromě toho si vybral ještě sušenky, které u pokladny zaplatil, a chtěl odejít. Nepoctivé jednání odhalil pracovník ostrahy, a tak podezřelý muž nakonec skončil na policii. Vzhledem ke své kriminální minulosti ze služebny odcházel se sdělením podezření ze spáchání přečinu krádeže.
 
Posudek drogu potvrdil
Znalecký posudek v těchto dnech potvrdil podezření policistů, že řidič peugeotu kontrolovaný v lednu v Litvínově, měl mít v sobě drogu. Jedná se o THC. Mladý muž z Litvínovska to ani nepopíral a policistům přiznal, že si popotáhl z cigarety marihuany. Hamerští policisté 23letému nezodpovědnému řidiči sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Věc je vedena ve zkráceném přípravném řízení.
 
Policisté muže zatkli a odvezli do věznice
Policejní hlídka zatkla 41letého Litvínovana a odvezla do věznice. Před převozem si ale ještě vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Důvod byl prostý. Muž měl totiž začátkem března nastoupit výkon trestu odnětí svobody, ale rozhodnutí soudu nerespektoval. Nyní mu hrozí další postih, ten se může dostat až na tříletý pobyt za mřížemi. Případem se zabývá litvínovské obvodní oddělení.
 
Spor řešil poničením auta
Na částku téměř devět tisíc korun se vyšplhalo poničení vozu značky Toyota. Podle policistů to má na svědomí 27letý Mostečan, který tím měl řešit spor s jiným mužem. Poškozený ho před útokem na vozidlo napomenul kvůli hlučnosti. Ruch vycházel v nočních hodinách z restaurace vedle jeho domu. Mostečan notně posilněn alkoholem měl na poškozeného zakřičet, ať jde ven. Když nebylo po jeho, tak zlost měla směřovat na auto. Odnesla to zpětná zrcátka a dveře vozu. Agresivního muže si na místě převzala přivolaná policejní hlídka. Ten se nyní bude zpovídat z přečinu poškození cizí věci.
 
Ve sklepě byl zloděj
V litvínovském sklepě v ulici K Loučkám byl zloděj. Majitel zjistil, že mu kvůli němu chybí benzínová motorová pila, dvě elektrické pily a pákové nůžky. Hodnotu věcí si poškozený vyčíslil na 8.700 korun. Policie v Litvínově případ šetří jako přečin krádež vloupáním a porušování domovní svobody. Po pachateli pátrá.
 
V nemocnici se kradlo
O peněženku přišel muž z Lounska. Ten si během hospitalizace v mostecké nemocnici nechal svůj majetek volně položený na stolku v pokoji a odešel na vyšetření. Krádež zjistil až nějakou dobu po návratu. Neznámý chmaták si tak přišel k majetku v hodnotě 2.500 korun v podobě finanční hotovosti a platebních karet. V případě dopadení hrozí pachateli postih za přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
Zloděj zavítal do šaten prodavaček
Do šaten prodavaček v Centralu v Mostě zavítal zloděj. Jedné z pracovnic se díky němu z nezajištěné skříňky ztratil mobil, peněženka s doklady, finanční hotovostí a platebními kartami. Hodnota odcizených věcí je sedm tisíc korun. Případem se zabývají policisté mosteckého obvodního oddělení. Věc kvalifikovali jako přečiny krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
Okraden na diskotéce
Na diskotéce byl okraden mladík z Mostu. To, že se stal terčem neznámého lapky, zjistil při odchodu. Pachatel mu odcizil peněženku, kterou měl poškozený v kapse kalhot, a tím si nezákonně přilepšil nemalou finanční hotovostí a osobními doklady. Škoda je vyčíslena na 9.800 korun. Skutek mají v šetření mostečtí policisté.
 
por. Alena Bartošová
KŘP Ústeckého kraje
Most, 2. dubna 2013
 
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem