Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výbuch plynové lahve

TEPLICE - Ve čtvrtek kolem 14. hodiny explodovala v areálu v Řetenicích plynová lahev a další zprávy. 

      Ve čtvrtek před 14. hodinou došlo v areálu firmy na likvidaci autovraků a sběrny v Řetenicích k explozi plynové lahve. Podle dosavadního prověřování dva zaměstnanci odstraňovali pomocí hydraulických nůžek ventily z lahví s kyslíkem a acetylenem, přičemž došlo k výbuchu a následnému požáru v areálu. Jeden z pracovníků utrpěl popáleniny, se kterými byl vrtulníkem transportován na traumacentrum do nemocnice, podle prvotních informací by neměl být v ohrožení života. Další člověk, který se nacházel v blízkosti místa výbuchu, má problémy se sluchem, v důsledku tlakové vlny vzniklé při explozi došlo k rozbití oken v okolních nemovitostech, včetně nedaleké základní školy. Střepy v jedné z budov měly lehce zranit ženu, která byla uvnitř, došlo také k poškození několika vozidel v areálu sběrny a její blízkosti. Bližší okolnosti výbuchu, výše způsobené škody a míra zavinění konkrétních osob budou předmětem dalšího prověřování.

 

Přišla o výhru

     O čtrnáct tisíc korun přišla žena, která navštívila jednu z teplických heren. Neznámý pachatel využil chvíle, kdy si odskočila na toaletu a odcizil jí batoh, který nechala odložený u automatů. Měla v něm 14 tisíc, které za večer vyhrála, pokud se podaří zloděje dopadnout, hrozí mu až dvouleté vězení.

 

Z firmy zmizel tablet

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Krupce odcizil tablet. Z areálu firmy v přesně nezjištěné době zmizel tablet v hodnotě 18 tisíc korun, když na to zaměstnanci přišli, obrátili se na policisty, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

19. 5. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem