Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vyhrožoval a napadal

LOUNY - Byl vykázán ze společného bytu a obviněn. 

Kruté chvíle si v neděli nad ránem zažily 42letá žena se svojí mladistvou dcerou ze Žatecka. Když se do jejich společného bydliště vrátil pod vlivem alkoholu matčin 44letý druh, začal po předchozí slovní rozepři nejprve vyhrožovat družce a fyzicky ji napadal. Poté, co se jej snažila dcera uklidnit, udeřil ji opakovaně pěstí do obličeje. Následně matce, která dceru bránila, vyhrožoval, že ji zabije a odešel do kuchyně pro nůž. Se zbraní je pak v bytě ohrožoval, načež z obavy o svůj život utekly obě ženy z bytu ven na ulici. Agresor je dále pronásledoval s nožem v ruce. Když je dostihl, opět na ně křičel, že je zabije a dceru, která pro změnu bránila matku, znovu udeřil do obličeje. Přitom se sápal na družku, přičemž ji poranil nožem. Žena byla nucena s tímto zraněním vyhledat lékařské ošetření. Policisté agresivního muže zadrželi a umístili do policejní cely. Provedenou dechovou zkouškou mu naměřili   1, 34 promile alkoholu. Zároveň jej vykázali na deset dní ze společné domácnosti a následně obvinili z trestného činu nebezpečného vyhrožování. Pokud soud uzná jeho vinu, hrozí mu podle trestního zákoníku odnětí svobody až na tři roky. (Od začátku tohoto roku do konce září bylo v lounském okrese provedeno 14 vykázání ze společného obydlí.)      
 
Zpronevěřil peníze
 
Na přelomu června a července letošního roku převzal v jedné obci u Loun 71letý muž z Táborska od poškozené ženy finanční hotovost ve výši 9 000 Kč na zakoupení materiálu na fasádu domu a na podlahu v garáži. Do současné doby však objednaný materiál nedodal a obdržené peníze použil pro svoji potřebu. Ve zkráceném přípravném řízení mu proto policisté sdělili podezření z trestného činu zpronevěry, za což mu hrozí až dvouleté odnětí svobody.
 
Opilec za volantem
 
Dalšího opilce předvedli policisté na policejní služebnu v Lounech v sobotu, kolem třetí hodiny ráno. Krátce předtím jej totiž kontrolovali v lounské ul. SNP, když řídil osobní vůz zn. Ford Escort. Provedenou dechovou zkouškou zjistili, že 38letý řidič z Loun neusedl za volant střízlivý. Nejprve mu naměřili 1, 61 promile alkoholu v dechu a následně 1, 47 promile. Po vystřízlivění mu policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a zadrželi mu řidičský průkaz.
 
V Podbořanech hořelo v hotelu
 
Policisté s hasiči vyjížděli v pondělí, krátce před 19. hodinou, k požáru v hotelu Slunce v Podbořanech. Naštěstí vznikla škoda pouze na kompresoru, na jehož elektroinstalaci vznikla zřejmě závada a došlo k zahoření. Lokalizaci a uhašení požáru provedl HZS Podbořany. Jeden ze zaměstnanců hotelu se při likvidaci požáru nadýchal zplodin, a proto byl převezen k ošetření do nemocnice. Následně byl po kontrole zdravotního stavu propuštěn domů. K žádnému jinému zranění ani ohrožení na životě nedošlo.
 
 
Vloupání do vozidel

 

Z neděle na pondělí byly policistům nahlášeny dvě vloupačky do osobních vozidel. K jedné došlo v Sýrovicích na Podbořansku, kde vnikl neznámý pachatel na oplocený pozemek, u zaparkovaného vozidla zn. Škoda Felicia rozbil trojúhelníkové okno a vnikl dovnitř. Odcizil autorádio, peněženku s finanční hotovostí, plastový kanystr s benzinem a další věci. Svým jednáním tak způsobil škodu za 3 230 Kč.
 
K dalšímu vloupání do auta došlo v lounské Tomanově ulici. U jednoho ze zaparkovaných vozidel vypáčil neznámý pachatel zámek předních dveří, vnikl dovnitř a odcizil mobilní telefon. V tomto případě činí způsobená škoda 4 050 Kč. V obou případech již policisté zahájili úkony trestního řízení a po pachateli-ích pátrají.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 15. října 2013

vytisknout  e-mailem