Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vyhrožuje bývalé přítelkyni

CHOMUTOV - Nevzali si ponaučení, Na půdě domu ležela munice... 

Vyhrožuje bývalé přítelkyni
S rozchodem se nemůže smířit 19letý mladík z Chomutova. Z tohoto důvodu začal své bývalé přítelkyni posílat výhrůžné sms zprávy mobilním telefonem i prostřednictvím Facebooku. Tyto výhrůžky jsou adresovány nejen jí, ale i jejímu současnému příteli. V poškozené vzbudilo jednání mladíka strach, a proto se obrátila na policii. Za nebezpečné vyhrožování hrozí pachateli roční trest odnětí svobody.  
 
Nevzali si ponaučení
Čtveřice mužů z Klášterce nad Ohří a Kadaně se dohodla na krádeži. Společně nasedli do vozidla a odejeli k zadní bráně podniku v Kadani. Jeden z pachatelů se snažil překonat vrata vedoucí do objektu. To se mu ale nepodařilo a tak všichni z místa odejeli. Poblíž Tušimic však vozidlo kontrolovala policejní hlídka a muže zdržela. Při vyšetřování bylo zjištěno, že muži stáli za krádeže před soudem v nedávné minulosti, všichni odtud odcházeli s podmínečným trestem. Zřejmě jim tato skutečnost nevadila a dopustili se dalšího pokusu krádeže. Z uvedeného trestného činu se budou zodpovídat muži věku 35,29,44 a 27 roků.
 
Na půdě domu ležela munice
Majitelka rodinného domu na Chomutovsku našla na půdě munici. Při vyklízení uvedených prostor našla žena větší množství nepoužité vojenské munice a imitační pyrotechniky. Tyto věci zde v minulosti uložil její zesnulý manžel a ona je nyní našla. Svůj nález proto odevzdala na obvodní oddělení v Jirkově odkud si je odvezl policejní pyrotechnik ke zneškodnění.
 
Kradl ve sklepě
31letý Chomutovák vnikl do domu v Čelakovské ulici. Za pomoci shodných klíčů se dostal až do kočárkárny a odcizil odtud železný stojan na jízdní kola a šicí stroj. Poškozenému vznikla škoda za jeden tisíc korun. Policisté ale zjistili, že se muž dopustil obdobné činnosti již v roce 2009, za krádeže byl pravomocně odsouzen soudem v Chomutově. Obvinění z krádeže na něj proto čeká i v tomto případě.
 
Napadl družku
Jirkovští policisté vyjížděli do Březence, kde mělo dojít k napadení. Dveře jim otevřela žena, která měla viditelná poranění v obličeji. Na vysvětlenou uvedla, že zranění jí způsobil její 44letý druh.Toho našli sedět na pohovce a jevil známky silné podnapilosti. Požívání alkoholu potvrdila dechová zkouška, přístroj naměřil 3,15 promile alkoholu v dechu. Jelikož muž nadále své ženě vulgárně nadával a vyhrožoval napadením, byl policisty zadržen a převezen na útvar. Napadená uvedla, že lékaře vyhledá až druhý den a zprávu o zranění dodá. Skutek je prozatím vyšetřován jako přestupek proti občanskému soužití a veřejnému pořádku.
 
16. února 2011
nprap. Marie Pivková
 
 
 

vytisknout  e-mailem