Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vyhýbal se trestu

TEPLICE - Do vězení se mu nechtělo a další zprávy. 

     Vězení se vyhýbal 28letý muž z Teplicka. Bez závažného důvodu nenastoupil do výkonu trestu odnětí svobody, který mu byl uložen rozhodnutím soudu, ačkoliv si výzvu k nastoupení trestu řádně převzal. I když věděl, že by měl být ve vězení, vyrazil do ulic, kde ale natrefil na hlídku bílinských policistů. Jeho pobyt na svobodě tak skončil, navíc mu bylo sděleno podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, což mu může pobyt za mřížemi prodloužit až o tři roky. 
 
Oloupaný parovod
     Oplechování parovodu odcizil dosud neznámý pachatel na dvou místech v Teplicích. Část oplechování zmizela v ulici Na Haldách, tady zloděj odnesl 40 plechů v hodnotě 14 tisíc korun, dalších 104 kusů za bezmála 30 tisíc korun pachatel ukradl v ulici Dubská. Navíc zde poškodil dveře a střechu přístavku pro odvodňovací soupravu, čímž poškozené organizaci způsobil škodu na ve výši 10 tisíc korun. Oba případy policisté prošetřují jako přečin krádeže, zloději, který poškodil přístavek, hrozí i obvinění z přečinu poškození cizí věci.
 
Neplatí výživné
     Až na 42 tisíc korun se vyšplhala částka, kterou dluží na výživném 33letý muž. Od loňského roku neplní svou zákonnou povinnost a neplatí výživné na své dvě nezletilé děti, ačkoliv mu byla tato povinnost uložena soudem. Policejní komisař obvinil muže z přečinu zanedbání povinné výživy, za který mu hrozí až dvouleté vězení.
           
 
Teplice, 11. 11. 2011, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem