Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vyhýbali se vězení

TEPLICKO - Pobyt za mřížemi se jim může prodloužit; Poctivost nevymizela... 

Vyhýbali se vězení

     Pobyt ve vězení může soudce prodloužit dvěma recidivistům, kteří se vyhýbali nástupu do vězení. Dvaačtyřicetiletý v minulosti osmkrát trestaný muž naposledy odsouzený k půlročnímu vězení za majetkovou trestnou činnost do výkonu trestu odnětí svobody nenastoupil, ačkoliv si výzvu převzal. Nyní už je ve věznici, kam mu bylo doručeno obvinění z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

     Ze stejného přečinu se bude zodpovídat i 37letý devětkrát trestaný recidivista, kterého poslal soudce na osm měsíců za mříže pro přečin zanedbání povinné výživy. Na své děti už neplatil v minulosti, za což byl i odsouzen, trest ho ale nenapravil a alimenty nadále neplatí. Oba muži tak mohou strávit za mřížemi až o dva roky déle, než měli původně zůstat ve vězení.

 

Poctivost nevymizela

     Policisté se v souvislosti s výkonem svého povolání setkávají převážně s negativními projevy lidského chování, proto nás vždy příjemně překvapí spoluobčané, kteří mohou být kvůli své poctivosti příkladem pro ostatní. Takovým člověkem je muž z Teplic, který našel peněženku s doklady, platebními kartami a více jak sedmi tisíci. Snažil se sám zkontaktovat majitele, aby mu mohl peněženku vrátit, a když se mu to nepovedlo, obrátil se na policii, kde nález odevzdal. Policisté sehnali člověka, který peněženku ztratil a předali mu jeho majetek zpátky.

 

Zákaz řízení nerespektuje

     Sdělení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání předali policisté 30letému muži, který řídil i přesto, že má pravomocným rozhodnutím uložen zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Policisté ho kontrolovali v nočních hodinách v Bílině a při lustraci zjistili, že za volantem nemá co dělat až do roku 2017. V případě odsouzení mu v krajním případě hrozí trest odnětí až na dvě léta.

 

 

Teplice, 22. 3. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem