Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vykázání ze společného obydlí

LOUNY - Jedná se již o 17. osobu v lounském okrese... 

Hned dva případy domácího násilí řešili v minulých dnech policisté lounského okresu. Jeden z nich se odehrál přímo v Lounech, kde byla svým druhem fyzicky napadena 35letá žena. V pondělí, kolem poledne, jí na volném prostranství v Husově ulici začal její, stejně starý, přítel nadávat, obviňovat z nevěry, vulgárně ji urážel a následně i fyzicky napadl. Poškozenou povalil na zem a kopal ji do obličeje a oblasti žeber. Tím jí způsobil mnohočetné pohmožděniny a hematomy včetně zlomeniny jednoho žebra. Protože se jednalo o napadání opakované, které se stupňovalo a útočník byl agresivní, přistoupili policisté k vykázání muže ze společného obydlí na dobu 10 dnů. Vyrozuměli intervenční centrum a vykázanou osobu poučili o jejím právním postavení. Poškozenou seznámili s možnostmi využití psychologických, sociálních nebo jiných služeb v oblasti pomoci obětem násilí a na případu nadále pracují.
 
Stejným způsobem policisté zakročili i v druhém případu, který se odehrál v Nákladní ulici v Žatci. Poté, co v místě bydliště 28letý muž fyzicky napadl svoji 23letou manželku, vykázali jej na 10 dnů z místa bydliště. Stejně jako v prvním případě se jednalo o napadání opakované a stupňované.
 
Od začátku roku se již jedná o 17 vykázání osoby ze společného obydlí v lounském okrese. V loňském roce policisté vykázali celkem 13 osob, z toho 8 do konce října a 11 do konce listopadu.   
   
Oktávky v kurzu
 
Z pondělí na úterý odcizil dosud nezjištěný pachatel v žatecké ulici Bratří Čapků zaparkovaný vůz zn. Škoda Octavia. Poškozený škodu vyčíslil na 115 tisíc korun.
 
Další oktávka zmizela ve stejnou dobu ze Zahradní ulice v Lounech. Z parkoviště před jedním panelovým domem ji odcizil dosud nevypátraný zloděj. V tomto případě škoda přesahuje 200 tisíc korun. O další krádež vozu stejné značky se pokusil neznámý pachatel u vedlejšího domu. To se mu však nepodařilo, neboť měl vůz skryté zabezpečení startování. Poškodil ale spínací skříňku.
 
Pokus krádeže oktávky byl v úterý nahlášen také z Pražské ulice v Žatci. Poté, co násilným způsobem vnikl dovnitř vozu nezjištěný poberta, strhl zámek zabezpečovací páky na volant a nezjištěným předmětem vylomil spínací skříňku. Auto se mu nakonec odcizit nepodařilo, poškozením způsobil škodu za 7 000 Kč.
 
Všechny případy již policisté šetří, po vozidlech i pachateli-ích pátrají.
 
Nafta v hledáčku zlodějů
 
V minulých dnech zavítal na pozemek zemědělského statku v Deštnici na Žatecku neznámý pachatel. Z volně zaparkovaného pracovního stroje odcizil celkem 350 litrů motorové nafty v hodnotě přesahující 10 tisíc korun. Navíc si z něj přisvojil různé nářadí určené k opravě uvedeného zemědělského stroje. Celková škoda činí bezmála 23 tisíc korun.
 
Motorová nafta zmizela i ze zaparkovaného bagru u obce Sýrovice na Podbořansku. Neznámý pachatel překonal víčko palivové nádrže a odčerpal cca 400 litrů paliva, čímž způsobil škodu přes 14 tisíc korun. Oba případy policisté šetří jako trestné činy krádeže.
 
Vykradená fabia
 
Jen pár minut stačilo neznámému pachateli k tomu, aby vnikl násilným způsobem do vozidla a odcizil odložené věci. K události došlo v úterý ráno u mateřské školy v Máchově ulici v Lounech. Než maminka odvedla dítě do školky, zmizela jí z auta kabelka s doklady a mobilním telefonem. Poškozená škodu vyčíslila na 8 tisíc korun. Policie varuje: Ani na chvilku nenechávejte v autech odložené věci, zloději číhají všude a stačí jim jen okamžik, aby se na úkor vás obohatili.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 7. listopadu 2012
 
 

vytisknout  e-mailem