Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vykrádal rozestavěné domy

TEPLICE - Zajímalo ho hlavně nářadí; Vandal poškodil rozvodnou skříň...  

Vykrádal rozestavěné domy
     Až tříleté vězení hrozí 36letému recidivistovi, kterého policisté obvinili z přečinů krádeže, krádeže ve stadiu pokusu a porušování domovní svobody. Začátkem února se v Krupce pokusil vloupat do zděného altánu, když se mu to nepodařilo, vloupal se do dvou sousedících rozestavěných domů. V jednom nic cenného nenašel, v druhém odcizil svítidla, ruční nářadí, vodovodní baterie, elektrické nářadí a další věci za 24 tisíc korun.
     Je také podezřelý z vloupání do stavby domu, který „navštívil“ v několika dnech po sobě, z toho si odnesl propojovací a koaxiální kabely. Policisté ho dále podezírají z vloupání do garáže u rodinného domu v Krupce, kde ze zaparkovaného vozidla odcizil několik balení cukrovinek, příklepovou vrtačku, pokladničku s drobnými mincemi a další věci celkem za sedm tisíc korun. Policisté státnímu zástupci zaslali podnět k podání návrhu na vzetí obviněného, který se teprve loni v létě vrátil z výkonu trestu odnětí svobody, do vazby.
 
Vandal poškodil rozvodnou skříň
     Z přečinu poškození cizí věci je podezřelý 26letý muž, který v Košťanech zničil rozvodnou skříň veřejného osvětlení. Posilněn alkoholem si vybil špatnou náladu kopnutím do rozvodného pilíře, škoda byla vyčíslena na 16 tisíc korun. Vandalský čin může stát muže v krajním případě až rok svobody.
 
Zneužila cizí platební kartu
     Policisté sdělili podezření z přečinů neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a krádeže ve stadiu pokusu 32leté ženě, která podle zjištěných důkazů zneužila cizí platební kartu.
     Poškozená o ni přišla během nákupu, kdy jí neznámý pachatel odcizil z nákupního košíku kabelku s osobními doklady, penězi a platebními kartami. Právě s odcizenými kartami se podezřelá pokusila ještě týž den vybrat z bankomatu peníze, získala pouze 1500 korun, dalších patnáct tisíc se pokoušela vybrat marně jednak z důvodu chybně zadaného PIN a také kvůli nedostatku finančních prostředků na účtu.
     Krádež kabelky se sice policistům ženě prokázat nepodařilo, i tak jí ale za používání cizí platební karty hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Sliboval a sliboval
     Z padělání a pozměnění veřejné listiny a z podvodu se bude zodpovídat 29letý muž, který připravil důvěřivého muže o 29 tisíc korun. Nabídl mu, že zprostředkuje vyřízení stavebního povolení a projektu ke stavbě domu, za což si vyžádal zálohu necelých třicet tisíc korun. S poškozeným pak sepsal plnou moc k zastupování v této věci, místo vyřízení všech záležitostí mu ale předkládal pouze padělky zpráv od různých organizací, aby v něm vzbudil dojem, že zařizuje stavební povolení a projekt. Nakonec mu dokonce předložil padělané stavební povolení označené hlavičkou příslušného úřadu. Vybrané peníze podvodník utratil, v případě odsouzení mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 27. 3. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem